Skip to main content

Τραγωδία στο Μαλανδρίνο: Ισοβίτης έσφαξε 46χρονο υπαρχιφύλακα

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι υπαρχιφύλακας στις φυλακές Μαλανδρίνου από κατάδικο ισοβίτη για ανθρωποκτονία, αλβανικής υπηκοότητας.
Θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι υπαρχιφύλακας στις φυλακές Μαλανδρίνου από κατάδικο ισοβίτη για ανθρωποκτονία, αλβανικής υπηκοότητας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάδικος, σε κατάσταση αμόκ, έκοψε με αυτοσχέδιο μαχαίρι την καρωτίδα του υπαρχιφύλακα, επειδή τον θεώρησε υπεύθυνο για την απόρριψη του αίτηματος για χορήγηση άδειας που είχε υποβάλει. «Αφού δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς», φέρεται να είπε ο Αλβανός ισοβίτης.
 
Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας (με καταγωγή από το Αγρίνιο) ήταν έγγαμος με δύο παιδιά. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, εξέπνευσε.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αλβανικής καταγωγής ισοβίτης είναι ο Ιλία Καρέλι, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και θεωρούνταν εξαιρετικά επικίνδυνος.
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό.
 
Για το λόγο αυτό, λίγο μετά τη στυγερή δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα από τον ισοβίτη, ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εστάλησαν άμεσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Στις φυλακές βρίσκονται δυνάμεις της ΕΚΑΜ που αναμένεται να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα κελιά των κρατουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κρύβουν κι άλλα αυτοσχέδια όπλα. Επιπροσθέτως, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά των φυλακών. 
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει ακόμη μέσα στις εγκαταστάσεις, καθώς στο σημείο αναμένεται να φτάσει εισαγγελέας που θα διευθύνει τις έρευνες.