Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΥΟΣΜΟΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΤΙ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς εντόπισαν τον πατέρα του ανήλικου νεαρού οι αστυνομικοί και τι υποστήριξε ο ίδιος - Η κατάσταση του μοιραίου Volvo και η πορεία θανάτου

Άγνοια για την απουσία του αυτοκινήτου του δήλωσε ο πατέρας του άτυχου 17χρονου που οδηγούσε το μοιραίο Volvo, μέσα στο οποίο χάθηκαν οι ζωές τεσσάρων νεαρών παιδιών, όταν προσέκρουσε σε τοιχίο τα ξημερώματα της Δευτέρας, στον Εύοσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΙΧ, που υπήρχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου βρήκαν έναν τηλεφωνικό αριθμό και μια διεύθυνση κατοικίας. Στην κλήση που έκαναν στον αριθμό, που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του άτυχου νέου δεν απάντησε κανείς. Έτσι, κατευθύνθηκαν στην διεύθυνση κατοικίας, που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Όταν έφτασαν στην οικία του, αντίκρισαν έναν κύριο που, φορώντας τα ρούχα της δουλειάς του, και ο οποίος τους είπε ότι έλειπε το αυτοκίνητο και ότι ο γιος του δεν είχε γυρίσει μέχρι εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Η κατάσταση του Volvo και η πορεία θανάτου

Το μοιραίο αυτοκίνητο ήταν μάρκας Volvo και σειράς S40, ένα μοντέλο του 2004. Τα ελαστικά του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Επειδή η περιοχή είναι κατοικημένη, το όριο ταχύτητας στην οδό Αναγεννήσεως είναι τα 50 χλμ/ώρα. Ο νεαρός οδηγός, που εκινείτο στον συγκεκριμένο δρόμο πριν χάσει τον έλεγχο, εκτιμάται ότι υπερέβη το όριο αυτό.

Λίγα μέτρα πριν το σημείο της πρόσκρουσης, η οδός Αναγεννήσεως φέρει μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο έλεγχος του μοιραίου Volvo χάθηκε στη συγκεκριμένη στροφή. Το ΙΧ πλαγιολίσθησε, κτύπησε στο τσιμεντένιο κράσπεδο παραπλεύρως του δρόμου και, ακολούθως, «καρφώθηκε» στο τοιχίο.

Η τραγική συνέχεια είναι γνωστή: ο θάνατος τεσσάρων νεαρών και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ακόμη 17χρονου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. Κανείς τους δεν φορούσε ζώνη ασφάλειας.

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ανήλικος οδηγός και οι τρεις ακόμη νεκροί επιβαίνοντες βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, ελήφθησαν τοξικολογικά δείγματα από τις σορούς.

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ