Skip to main content

Τραμπ: Αν χάσω, οι Δημοκρατικοί θα κάνουν αλλαγές γρήγορα και βίαια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε πως το συντηρητικό πρόγραμμά του κινδυνεύει, αν το κόμμα του χάσει τις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε απευθυνόμενος σε προσωπικότητες της Ευαγγελικής εκκλησίας πως οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν «γρήγορα και με βίαιο τρόπο» σε αλλαγές, αν οι Ρεπουμπλικανοί χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις εκλογές του Νοεμβρίου, αναφέρουν οι New York Times.

Στη διάρκεια της συνάντησής του μ' αυτούς τους πάστορες, το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ προειδοποίησε -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- πως το συντηρητικό πρόγραμμά του κινδυνεύει, αν το κόμμα του χάσει τις εκλογές των μέσων της προεδρικής θητείας, σύμφωνα με μια ηχογράφηση που έδωσε στην εφημερίδα ένα πρόσωπο που ήταν παρόν στη συνάντηση.

Οι Δημοκρατικοί «θα ακυρώσουν όλα όσα έχουμε κάνει και θα το κάνουν γρήγορα και με βίαιο τρόπο», δήλωσε. «Θα βάλουν αμέσως τέλος σε όλα».

«Όταν βλέπετε τους antifa», πρόσθεσε αναφερόμενος σε ορισμένες μικρές αντιφασιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς, «βλέπετε ότι ορισμένοι σ' αυτές τις οργανώσεις, είναι άνθρωποι βίαιοι».

Οι New York Times διευκρινίζουν πως επετράπη στους δημοσιογράφους να ακούσουν σύντομες δηλώσεις του Τραμπ προς τους πάστορες και πως ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τις αμβλώσεις, τη θρησκευτική ελευθερία και την ανεργία των νέων.

Όμως μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα, ο πρόεδρος άλλαξε θέμα και αναφέρθηκε στα μέσα που έχουν οι ευαγγελικοί για να βοηθήσουν τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίσουν τον Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα.

«Σας ζητώ μόνο να βγείτε και να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι δικοί σας θα ψηφίσουν», είπε ο Τραμπ.