Skip to main content

Τραμπ: Απομακρύνθηκαν αυτοκόλλητα κατά του συνωστισμού πριν από ομιλία

Η αποκάλυψη έρχεται σε χρονική στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ εμφανίζουν μεγάλη έξαρση, ιδίως στις Πολιτείες του νότου.

Tο επιτελείο του προέδρου Τραμπ απομάκρυνε χιλιάδες προειδοποιητικά αυτοκόλλητα με τη ένδειξη «Μην κάθεστε εδώ» που είχαν τοποθετηθεί στο Bank of Oklahoma Center (BOΚ), λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η πρόσφατη ομιλία του στην Τάλσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, οι υπεύθυνοι του χώρου διεξαγωγής της συγκέντρωσης είχαν προμηθευτεί 12.000 αυτοκόλλητα με την ένδειξη «do-not-sit» προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω του κορωνοϊού.

Την ημέρα της συγκέντρωσης όμως το επιτελείο Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγή με γνώση επί του θέματος και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, ζήτησε όχι μόνο να σταματήσει η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων κατόπιν έδωσε και εντολή για να ξεκινήσει το ξήλωμά τους, εργασία την οποία ανέλαβαν κατα τα φαινόμενα εθελοντές του επιτελείου.

Αν και οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του Τραμπ επιμένουν ότι στη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της προληπτικής θερμομέτρησης, βίντεο που δημοσίευσε η Washington Post εμφανίζει δύο άνδρες να ξεκολλάνε ανενόχλητοι τα αυτοκόλλητα.

Η ταυτότητά τους δεν έχει διακριβωθεί.

Έτσι, τη στιγμή που ο Τραμπ έπαιρνε τη θέση του ομιλητή, στις θέσεις του ΒΟΚ δεν υπήρχε ουσιαστικά κανένα αυτοκόλλητο.

Η αποκάλυψη έρχεται σε χρονική στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ εμφανίζουν μεγάλη έξαρση, ιδίως στις Πολιτείες του νότου.