Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΡΑΜΠ: ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 3-4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, λέγοντας ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σύντομα.

Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες ότι ένα εμβόλιο κατά του θανατηφόρου κορωνοϊού ενδέχεται να βρίσκεται τρεις ή τέσσερις εβδομάδες μακριά, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer Inc., που έχουν διατυπωθεί προηγούμενα μέσα στον μήνα.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα.

«Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο», είπε ο ίδιος. «Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ