Skip to main content

Τραμπ για διαδηλωτές: Γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν;

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, συμμετείχαν στις «Πορείες των Γυναικών» που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα εναντίον του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;», αναρωτήθηκε, μέσω twitter, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας την στάση των πολιτών που διαδήλωσαν μαζικά τις τελευταίες μέρες εναντίον της εκλογής του.

«Έβλεπα τις διαδηλώσεις χθες αλλά έχω την εντύπωση ότι μόλις είχαμε εκλογές. Γιατί δεν πήγαν αυτοί οι άνθρωποι να ψηφίσουν;» έγραψε συγκεκριμένα στο twitter και πρόσθεσε πως «οι διασημότητες έβλαψαν πολύ τον σκοπό τους».

Σε ένα δεύτερο μήνυμα, μία ώρα αργότερα, ανέφερε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι «σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας μας» και συνέχισε «μολονότι δεν συμφωνώ πάντα, αναγνωρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφράζουν την άποψή τους».

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συμμετείχαν στις «Πορείες των Γυναικών» που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα προκειμένου να υπερασπιστούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Πολλές διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε μεγάλες πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Στην Ουάσιγκτον, πολλοί διάσημοι και καλλιτέχνες πήραν τον λόγο και τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών: ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, οι ηθοποιοί Τζούλιαν Μουρ, Αμέρικα Φεράρα και Σκάρλετ Γιόχανσον, η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, η Σερ, ακόμη και η Μαντόνα που εμφανίστηκε απρόσμενα στη σκηνή και ζήτησε «μια επανάσταση της αγάπης».