Skip to main content

Τραμπ: Η ανικανότητα του Πεκίνου προκάλεσε παγκόσμια μαζική δολοφονία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να διακόψει κάθε σχέση με την Κίνα ενώ τώρα αναφέρει πως η «ανικανότητά» της σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε σήμερα περαιτέρω τους τόνους απέναντι στην Κίνα εκτιμώντας πως η «ανικανότητα» του Πεκίνου στη διαχείριση του νέου κορωνοϊού προκάλεσε μια «παγκόσμια μαζική δολοφονία».

«Ένας τρελός στην Κίνα δημοσίευσε μια ανακοίνωση κατηγορώντας όλον τον κόσμο εκτός της Κίνας για τον ιό, που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Σας παρακαλώ εξηγήστε σε αυτόν τον ανόητο ότι «η ανικανότητα της Κίνας», και τίποτα άλλο, προκάλεσε αυτήν την παγκόσμια μαζική δολοφονία!», συμπλήρωσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον αναφέρεται.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου υποστηρίζει εδώ και εβδομάδες ότι ο βαρύς απολογισμός από την Covid-19, πάνω από 320.000 νεκροί παγκοσμίως, θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν η Κίνα είχε ενεργήσει με υπεύθυνο τρόπο αμέσως μετά την εμφάνιση του ιού στην πόλη Ουχάν.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Τραμπ απείλησε να διακόψει κάθε σχέση με την Κίνα και διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί πλέον, προς το παρόν τουλάχιστον, να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει, από την πλευρά του, ότι μοιράστηκε το συντομότερο δυνατόν κάθε πληροφορία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.