Skip to main content

Τραμπ: Μου αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης αλλά δεν θα μου το δώσουν

«Το έδωσαν στον Ομπάμα. Δεν ήξερε ούτε καν γιατί το κέρδισε. Ήταν πρόεδρος για περίπου 15 δευτερόλεπτα και πήρε το Νόμπελ», λέει ο Τραμπ.

Την εκτίμηση πως αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο που έχει επιτελέσει στη Βόρεια Κορέα και τη Συρία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο παραπονέθηκε ότι πιθανότατα δεν πρόκειται ποτέ να του γίνει αυτή η τιμή.

«Το έδωσαν στον Ομπάμα. Δεν ήξερε ούτε καν γιατί το κέρδισε. Ήταν πρόεδρος για περίπου 15 δευτερόλεπτα και πήρε το Νόμπελ. Είπε: Ω, γιατί το κέρδισα;» σχολίασε δηκτικά ο κ. Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Εγώ, πιθανότατα δεν θα το πάρω ποτέ», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως ανέφερε, με τις αποφάσεις του έσωσε τρία εκατομμύρια ανθρώπους στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας αφού προειδοποίησε τη Ρωσία, το Ιράν και τη συριακή κυβέρνηση για μια σχεδιαζόμενη επίθεση. «Κανείς δεν μιλάει για αυτό», συμπλήρωσε.

Κατά τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε του έδωσε «το ωραιότερο αντίγραφο» μιας πεντασέλιδης επιστολής με την οποία τον προτείνει για το Νόμπελ Ειρήνης επειδή ξεκίνησε συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα.