Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΡΑΜΠ: ΠOΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Νέο tweet του Αμερικανού προέδρου. Ισχυρίζεται ότι η ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι πολύ λιγότερο θανατηφορα από τη γρίπη.

Υποβαθμίζοντας την απειλή του κορωνοϊού, τον οποίο μάχεται ακόμα αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος Τραμπ συνέκρινε εκ νέου την Covid-19 με τη γρίπη, λέγοντας ότι «πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη» και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο κορωνοϊός είναι «στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος»

«Θα κλείσουμε τη χώρα μας;» ήταν η… ρητορική ερώτηση τουτ Τραμπ σε ένα tweet την Τρίτη. «Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε μαζί της (με τη γρίπη), όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε με την Covid, στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Σε 10 μήνες περισσότεροι από 210.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, και τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 7 εκατ. Είναι πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, μεταδίδει το skai.gr. Ο Πρόεδρος μόλις πέρασε τρεις νύχτες στο νοσοκομείο μετά από θετικές εξετάσεις στον ιό. Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Τραμπ είπε στον δημοσιογράφο Μπομπ Γουόουαρντ ότι ο κορωνοϊός «είναι ένα θανατηφόρο πράγμα».  

Επικαλούμενο πάντως στοιχεία των CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), το CNN αναφέρει ότι στις τελευταίες πέντε περιόδους γρίπης (Οκτώβριος - Απρίλιος) από το 2015 έως το 2020, πέθαναν περίπου 178.000 Αμερικανοί, τη στιγμή που μόνο το τελευταίο επτάμηνο πέθαναν περισσότεροι από 210.000 Αμερικανοί από κορωνοϊό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ