Skip to main content

Τραμπ σε Ερντογάν: Είμαστε φίλοι εδώ και καιρό (vid)

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ, υποδέχτηκαν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια.

Τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στην Ουάσινγκτον τα ξημερώματα και κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο όπου θα παραμείνει, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας μέσα αλλά και γύρω από αυτό. Τον Ερντογάν, συνοδεύει στο ταξίδι του η σύζυγός του, Εμινέ.

Η τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ, τον Μάιο του 2017 ήταν επεισοδιακή, καθώς άνδρες της ασφάλειάς του είχαν επιτεθεί και ξυλοκοπήσει, Κούρδους διαδηλωτές.

Τον Τούρκο Πρόεδρο και την Εμινέ Ερντογάν, υποδέχτηκαν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, όπου προέταξε την παλιά «φιλία» τους. Σύμφωνα με τον Τραμπ, εκείνος κι ο Ερντογάν είναι πολύ καλοί φίλοι.

«Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του τον Ερντογάν, στο Οβάλ γραφείο. «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου».

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η εκεχειρία στη Συρία εφαρμόζεται πολύ καλά, σημειώνοντας πως οι Κούρδοι δείχνουν ικανοποιημένοι. Όπως εξήγησε, οι ΗΠΑ άφησαν στρατεύματα στη Συρία για να προστατεύουν μονάχα τα κοιτάσματα πετρελαίου.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι με τον Ερντογάν θα συζητήσουν τα θέματα της εμπορικής συμφωνίας, του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 και των αμερικανικών μαχητικών τζετ F35.