Skip to main content

Τραμπ: Θανατική ποινή σε όσους σκοτώνουν αστυνομικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε θέση αναφορικά με το περιστατικό στο οποίο ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο αστυνομικούς στος Λος Άντζελες.

Θανατική ποινή για εκείνους που σκοτώνουν αστυνομικούς, πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη σκιά του σοβαρού τραυματισμού δύο αστυνομικών από πυρά ενόπλου στο Λος Άτζελες το βράδυ του Σαββάτου, συμβάν που καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη ομιλία του σε κλειστό χώρο, αψηφώντας τις εκκλήσεις των ειδικών και έριξε λάδι στη φωτιά, όσον αφορά την θανατική ποινή σε όσους σκοτώνουν αστυνομικούς.

«Πιστεύουμε ότι, εάν δολοφονήσεις έναν αστυνομικό, πρέπει να σου επιβάλλεται η θανατική ποινή», ανέφερε ο Τραμπ μιλώντας ενώπιον πλήθους στη Νεβάδα.

Πλάνα από τους πυροβολισμούς σε βάρος των δυο αστυνομικών, δείχνουν τον ύποπτο δράστη να πλησιάζει πεζός το σταθμευμένο όχημα και να πυροβολεί από το παράθυρο του συνοδηγού του περιπολικού με περίστροφο και μετά να τρέπεται σε φυγή.

Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει, προς το παρόν, να προχωρήσουν στη σύλληψη του ενόπλου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανάλογη τοποθέτηση περί της θανατικής ποινής, εάν οι δύο αστυνομικοί χάσουν τη ζωή τους, έκανε και μέσω Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Αν πεθάνουν, γρήγορη δίκη και θανατική ποινή για τον δολοφόνο. Ο μοναδικός τρόπος, για να σταματήσει αυτό.