Skip to main content

Τραμπ: Ξέρω ακριβώς ποιος είναι ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν ακριβώς ποιος είναι ο νέος αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι «ξέρει ακριβώς» ποιος είναι ο νέος αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ασαφής.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει έναν νέο ηγέτη. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε μήνυμά του στο Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαίωσε χθες τον θάνατο του αρχηγού της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε σε μια αμερικανική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και ανακοίνωσε την ανάληψη της ηγεσίας από τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, απειλώντας τις ΗΠΑ με αντίποινα για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Το όνομα αυτό είχε σπανίως αναφερθεί μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για εκείνον, εκτός του ότι είναι ο κύριος δικαστής του Ισλαμικού Κράτους κι ότι διοικεί την αρχή της σαρία (του ισλαμικού νόμου)», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χισάμ αλ Χασέμι, ένας Ιρακινός ειδικός στο Ισλαμικό Κράτος.