Skip to main content

Συνεδριακό Πειραιώς: Digital Art και Animation από τον Αθ. Βελισσάρη

Στον χώρο της έκθεσης, θα προβάλλεται απόσπασμα της σειράς animation “Crossover” του Αθανάσιου Βελισσάρη, από την οποία και εμπνεύστηκε τα έργα του.

Εγκαινιάζεται, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, στις 8.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση "A Foreign World - Digital art gallery from the world of Crossover", του Αθανάσιου Βελισσάρη.
 
«Ο 22χρονος καλλιτέχνης, αφού πρώτα εξερεύνησε την παραδοσιακή ζωγραφική και φιλοτέχνησε έργα με ακρυλικά, λάδια και μελάνια, στράφηκε νωρίς στην Digital Art, παράλληλα με τις σπουδές του, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και φυσικός. Η τεχνική του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς πρώτα σμιλεύει στον υπολογιστή φιγούρες, οι οποίες στη συνέχεια μετατρέπονται σε δισδιάστατες ή τρισδιάστατες εικόνες, που ζωντανεύουν σ΄ένα ονειρικό φόντο. Πλάσματα ενός παράλληλου κόσμου, δίνουν την εντύπωση πως ταξιδεύουν αέναα, άλλοτε ως πολεμιστές, κι άλλες φορές ως νοσταλγοί που κυνηγούν το άπιαστο, χορεύοντας μέσα σε εκρήξεις χρωμάτων, αφημένοι στους ανέμους του σύμπαντος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, στον χώρο της έκθεσης, θα προβάλλεται απόσπασμα της σειράς animation “Crossover” του Αθανάσιου Βελισσάρη, από την οποία και εμπνεύστηκε τα έργα του. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ίδιοι ήρωες, που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε έναν φανταστικό κόσμο, μέσα στον οποίο μάχονται για την ελευθερία λόγου, έκφρασης και δημιουργικότητας.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: 

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη: 10:00 – 18:00
Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00 – 21:00
Σάββατο:10:00 – 16:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, 54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385651, 385661.