Skip to main content

Τράπεζα Πειραιώς: Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για αναστολή στα δάνεια

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, για την αναστολή καταβολής χρεωλισίων δανείων.

Τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της winbank, αίτηση για 3μηνη αναστολή καταβολής χρεολυσίων των ενήμερων δανείων, παρέχει η Τράπεζα Πειραιώς.

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετούνται από το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας.

Η Τράπεζα Πειραιώς κατανοώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα, έχει ήδη λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και διευκόλυνσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών, τόσο εφαρμόζοντας άμεσα τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί, όσο και με ίδια μέσα και εργαλεία.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο αυτό είναι ήδη σε εφαρμογή:

1. Δυνατότητα αναστολής χρεολυσίων.
2. Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών μέσω της δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
3. Αναστολή δόσεων για τους ιδιώτες πελάτες.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται 3μηνη αναστολή καταβολής χρεολυσίων ενήμερων δανείων, η οποία αφορά πελάτες που δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον έναν από τους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οικίες κανονιστικές πράξεις ΠΝΠ. Τα δάνεια πρέπει να ήταν ενήμερα στις 28/2/2020 και η αναστολή κεφαλαίου δίνεται μέχρι τις 30/09/2020.

Σύμφωνα με τη δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Covid-19», παρέχεται η δυνατότητα επιδότησης για διάστημα 3 μηνών των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων στις 31/12/19 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την κρίση, η οποία αφορά τους συμβατικούς τόκους και την εισφορά Ν.128/75 που δημιουργούνται από 1/4/20- 30/6/20 και υλοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, όπου θα πραγματοποιείται ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών από 15/4/20 έως 30/6/20.

Ιδιώτες πελάτες

Για τους ιδιώτες πελάτες που έχουν ενήμερα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τη αναστολής της πληρωμής των δόσεων για τρεις μήνες, σύμφωνα με την σχετική ΠΝΠ. Διευκρινίζεται ότι η αναστολή των δόσεων συνοδεύεται από κεφαλαιοποίηση τόκων και ασφαλίστρων, ενώ δεν αλλάζουν τα άλλα χαρακτηριστικά του δανείου.

Οι πελάτες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι τις 30 Απριλίου, είτε ηλεκτρονικά μέσω της winbank, είτε μέσω του δικτύου των καταστημάτων. Οι πελάτες που δεν έχουν πρόσβαση στη winbank θα καθοδηγούνται, να εγγραφούν εξ’ αποστάσεως (online registration). Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, θα προσέρχονται σε κατάστημα.

Η αναστολή αφορά τις δόσεις που έπονται της ημερομηνίας υποβολής του αιτήματος και ειδικότερα:

Πελάτες που υποβάλλουν το αίτημά τους πριν από την ημερομηνία εξόφλησης της δόσης του Απριλίου, δε θα καταβάλουν δόση για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούνιο.

Πελάτες που έχουν εξοφλήσει τη δόση του Απριλίου πριν την υποβολή του αιτήματός τους δε θα καταβάλουν δόση για τους μήνες Μάιο έως Ιούλιο.