Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΑ 27 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Οι επενδύσεις πράσινου μετασχηματισμού, ψηφιακής μετάβασης και καινοτομίας είναι προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις, λέει ο Θάνος Βλαχόπουλος

Σε εκταμιεύσεις νέων δανείων ύψους 27 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προάγει την εξωστρέφεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα, τόνισε ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής και Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της συζήτηση του ανοιχτού μέρους της 47ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης μελών συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις που θα έχουν μακροχρόνια θετικό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σημείωσε ο κ. Βλαχόπουλος, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα σε ορίζοντα τετραετίας στοχεύει να αυξήσει τη βιώσιμη τραπεζική της δραστηριότητα κατά περίπου 9 δις. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, σε μια περίοδο έντονων πιέσεων και αυξημένης αβεβαιότητας είναι σημαντικό οι ελληνικές επιχειρήσεις, με βασικό τους σύμμαχο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, να επιδείξουν για μια ακόμη φορά την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμοστικότητα ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την ανθεκτικότητα τους χωρίς παράλληλα να αναστείλουν την επενδυτική τους δραστηριότητα, σημείωσε ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς.

Είναι γεγονός, ανέφερε ο κ. Βλαχόπουλος, ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι επενδύσεις πράσινου μετασχηματισμού, ψηφιακής μετάβασης και καινοτομίας είναι προτεραιότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στην Τράπεζα Πειραιώς έχουμε θέσει τις βάσεις και τις προτεραιότητες σε αυτές τις κατευθύνσεις και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε, όχι μόνο παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα αλλά και παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και τεχνογνωσία.

Σε ερώτηση σχετικά με ένα πιθανό νέο κύκλο κόκκινων δανείων στην τραπεζική αγορά, ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, η συμπεριφορά των δανειοληπτών, παρά τη δύσκολη συγκυρία, είναι ενθαρρυντική και δεν υπάρχουν σοβαρές πιέσεις στην εξυπηρέτηση των δανείων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ