Skip to main content

TRATA: Υπηρεσία καταγραφής και παρακολούθησης της πορείας των ψαριών

Η εταιρεία TRATA δημιούργησε και υλοποίησε την υπηρεσία «Αποτύπωμα Ψαριού» που παρέχει πληροφορίες για τα ψάρια από το αρχικό στάδιο αλίευσής τους.

Μία καινοτόμα υπηρεσία ιχνηλασιμότητας που αφορά το «Αποτύπωμα Ψαριού» δημιούργησε και υλοποίησε, σε συνεργασία με την εταιρεία iKnowHow και τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας, η εταιρεία TRATA. Πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής της πορείας των ψαριών της TRATA, από το αρχικό στάδιο αλίευσής τους μέχρι να φτάσουν στο πιάτο των καταναλωτών.

Με μια επίσκεψη στο blog www.tratagreece.gr, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί εύκολα και γρήγορα να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το ψάρι που επέλεξε. Πιο συγκεκριμένα, το «Αποτύπωμα Ψαριού» απεικονίζεται στο μπροστινό μέρος της κάθε συσκευασίας σαρδέλας ή γαύρου με μία κυκλική ομώνυμη σφραγίδα, ενώ πάνω στη συσκευασία υπάρχει ένας 5ψήφιος κωδικός. Μπαίνοντας στο https://www.tratagreece.gr/track-and-trace/ και καταχωρώντας τον κωδικό αυτό, δίνεται στον κόσμο η δυνατότητα να μάθει την ιστορία του ψαριού, δηλαδή από πού και με ποιον τρόπο έχει αλιευθεί, αλλά και να εξασφαλίσει ότι τα αλιευτικά σκάφη λειτουργούν με νόμιμη άδεια.

Όλες οι πληροφορίες που παρέχει το «Αποτύπωμα Ψαριού», επισημαίνει η εταιρεία, διασφαλίζουν στον καταναλωτή, όχι μόνο ότι το ψάρι που τρώει είναι νόστιμο και θρεπτικό, αλλά και ότι ο τρόπος αλίευσής του σέβεται το θαλάσσιο πλούτο.

«Η TRATA, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με περισσότερα από 90 χρόνια εξειδίκευσης στο ψάρι, επενδύει συνεχώς σε καινοτομίες όσον αφορά τη μονάδα παραγωγής της, δημιουργεί νέες γεύσεις και έχει καταφέρει να μπει όχι μόνο στα ελληνικά σπίτια, αλλά και να κερδίσει τις εντυπώσεις της παγκόσμιας αγοράς, χάρη στην ποιότητα, τη γεύση και την πρωτοτυπία των προϊόντων της» αναφέρεται σε ανακοίνωση.