Skip to main content

Τρέχει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ξενία Κομοτηνής

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 29 Οκτωβρίου - Σε ποιο ύψος ορίζεται η τιμή εκκίνησης της μίσθωσης του Ξενία Κομοτηνής

Στον αέρα βρίσκεται, πλέον, ο διαγωνισμός - επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Voria.gr -για μίσθωση του Ξενία Κομοτηνής, που αναμένει εδώ και μία επταετία να αποκτήσει ξανά ζωή.

Η τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση ορίζεται στα 35.000 ευρώ, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Η μίσθωση του ακινήτου θα αφορά διάστημα 50 ετών.

Το ξενοδοχείο λειτούργησε μέχρι το 2013, οπότε και παραχωρήθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ το διαγωνισμό τρέχει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, μέσα από την πλατφόρμα e-publicrealestate.gr.

Σημειώνεται πως το 2014 προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου όμως η ανταπόκριση ήταν σχεδόν μηδενική.

Το Ξενία Κομοτηνής είναι μεταξύ των πέντε πρώτων Ξενία (επί συνόλου 26) που θα πάρουν το δρόμο της αξιοποίησης. Πρόκειται για μικρές μονάδες, που σε κάποιες περιπτώσεις διαθέτουν επιπλέον συντελεστή δόμησης και θα βγουν προς μακροχρόνια μίσθωση μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες e-auction. Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει και ο σχετικός διαγωνισμός για το Ξενία Κύθνου.

Το ακίνητο

Όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό υλικό, το Ξενία Κομοτηνής λειτούργησε ως ξενοδοχείο τριών αστέρων. Κατασκευάστηκε το 1965 από τον αρχιτέκτονα Διονύσιο Ζήβα και βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας της πόλης. Αποτελείται από δύο πτέρυγες και έχει δυναμικότητα 26 δωματίων (46 κλινών). Το οικόπεδο εκτείνεται σε 18.205,16 τμ και το κτήριο καλύπτει 2.134,44 τμ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το οικόπεδο διαθέτει υπόλοιπο δόμησης.

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΔ, «στην Κομοτηνή υπάρχει έλλειψη ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών. Ενδείκνυται η αξιοποίηση του ακινήτου με γνώμονα το σχεδιασμό μίας ξενοδοχειακής μονάδας, υψηλών προδιαγραφών, τύπου boutique hotel, δεδομένης της ευρύτερης περιοχής χωροθέτησης της».