Skip to main content

Αγρίεψαν οι Βρυξέλλες για το καρτέλ των κατασκευαστικών

Όσο δεν ανακοινώνονται τα τελικά πρόστιμα για το καρτέλ, οι Ευρωπαίοι μπλοκάρουν έργα υποδομής, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.

Λύση στο μείζον θέμα του καρτέλ των κατασκευαστικών εταιρειών αναζητά τώρα η κυβέρνηση. Και αυτό γιατί οι Βρυξέλλες αγρίεψαν πολύ. Ιδιαίτερα εκεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα και όχι μόνο σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα αλλά γενικώς (υποθέσεις Apple κα). Γι αυτό και το υπουργείο Οικονομίας ανέθεσε στην αντίστοιχη ελληνική να μεσολαβήσει...

Γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι, όσο δεν ανακοινώνονται τα τελικά πρόστιμα για το καρτέλ, αρχίζουν να μπλοκάρουν άλλα έργα υποδομής. Μαθαίνουμε ότι η αρχή έγινε με την κατασκευή λιμενικών έργων. Και έπεται συνέχεια, μας λένε. Το γεγονός δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για τη χώρα, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπως η τωρινή που αναζητούνται κονδύλια, κυριολεκτικά, με το κιάλι. Γι αυτό και πάρθηκε η απόφαση να "τρέξουν" γρήγορα οι ακροάσεις των εμπλεκομένων στο καρτέλ, για να κλείσει ο φάκελος άμεσα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Στο μεταξύ, «κάτι» ενδιαφέρον ετοιμάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το θέμα του πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Σύντομα, λογικά θα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με το θέμα, το οποίο αναζωπυρώθηκε μετά την εμπλοκή Καλογρίτσα στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών και της τροπής που πήρε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κλοιός, για τον συγκεκριμένο κλάδο, θα σφίξει ακόμα περισσότερο.