Skip to main content

Τρεις εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ.

Την αποχώρηση Έβερτ επικρότησε ο Κ. Καραμανλής.

Τρία ονόματα- εκπλήξεις έκρυβε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Μετά την απόφαση του Μιλτιάδη Έβερτ να ζητήσει την απόσυρσή του από τις εκλόγιμες θέσεις, απόφαση στην οποία οδηγήθηκε μετά από παράκληση της Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία τριών γυναικών, οι δυο από τις οποίες τοποθετήθηκαν σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ, η εκλογή της τελευταίας, έκτης στη λίστα, θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα του κόμματος στις εκλογές.
Πρόκειται για τις κυρίες  Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Γενική Γραμματέα Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου και τοποθετείται στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη τοποθετήθηκε η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινούπουλου. πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, ειδική σε θέματα κλιματικών αλλαγών. Και έκτη
η κ.  Ισμήνη Κριάρη, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου πανεπιστημίου.
Με την τοποθέτηση των κυριών αυτών, αλλά και του Ευάγγελου Αντώναρου στην πέμπτη θέση, έμεινε τελικά εκτός ψηφοδελτίου η Μαριέτα Γιαννάκου και οι στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και ανώτερα στελέχη της Ρηγίλλης, Ζακυνθινός και Δασκαλάκης, τους οποίους οι πληροφορίες ήθελαν ως "σίγουρους".
"Τα ονόματα που απαρτίζουν το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας συνδυάζουν εμπειρία και ανανέωση", σημείωσε εξηγώντας τη σύνθεσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Το ψηφοδέλτιο
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων Γ. Σουφλιάς, ενώ τη σειρά των σίγουρων εκλόγιμων θέσεων, εκτός από τις δύο κυρίες, συμπληρώνει ο  Δημήτριος Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε μη εκλόγιμες θέσεις τοποθετήθηκαν οι:
- Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
- Νίκη Γκοτζοπούλου δρ Νομικής, ΓΓ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
- Κώστας Δημητρίου, μέλος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, που γεννήθηκε στην Κολωνία από γονείς μετανάστες και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.
- Ιωάννα Καλατζάκου-Τσατσαρώνη, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι.
- Ιωάννης Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, γεωπόνος, πρώην πρόεδρος ΟΝ.ΝΕ.Δ.
Τη δωδέκατη τιμητική θέση καταλαμβάνει ο πρώην πρόεδρος Μ. Εβερτ, στον οποίο ο Καραμανλής έστειλε ευχαριστήρια επιστολή για τη μακρόχρονη προσφορά του στο κόμμα.

Business Story
Off