Skip to main content

Τρεις εκθέσεις για τις κατασκευές από τη Helexpo

Με στόχο να καλυφθούν όλες οι πτυχές γύρω από τις κατασκευές, η Helexpo διοργανώνει από τις 17-20 Φεβρουαρίου 2011 την 28η Infacoma, την 35η Marmin Stone και την 3η Energy Tech.

Με αυξημένες φιλοδοξίες και στόχο να καλυφθούν όλες οι πτυχές γύρω από τις κατασκευές, η Helexpo διοργανώνει από τις 17-20 Φεβρουαρίου 2011, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης την 28η Infacoma, την 35η Marmin Stone και την 3η Energy Tech. Μπορεί ο αριθμός των εκθετών τη φετινή χρονιά να παρουσιάζει μείωση, ωστόσο δεδομένης της κρίσης που μαστίζει τον κλάδο των κατασκευών η εξέλιξη θεωρείται φυσιολογική.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, Πάρις Μαυρίδης, το φετινό τρίπτυχο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κλαδικά εκθεσιακά γεγονότα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ή να δει τα πάντα σε ό,τι αφορά τη δόμηση, οικολογική και συμβατική, κατασκευές, εξοπλισμούς, και ενέργεια. Σημαντικό είναι κατά τον ίδιο και το γεγονός ότι στις τρεις εκθέσεις θα συμμετάσχουν μεγάλες εταιρείες, οι οποίες απουσίαζαν από τις διοργανώσεις του παρελθόντος.

Παράλληλα, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια  στο πεδίο της προσέλκυσης hosted buyers, καθώς αναμένονται τουλάχιστον 65-70 επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται και για τις τρεις εκθέσεις. Οι χώρες προέλευσης τους είναι η Κύπρος, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Λίβανος, Ρουμανία, Λιβύη, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και από την εγχώρια αγορά θα υπάρξουν hosted buyers, αφού θα επισκεφτούν τις τρεις εκθέσεις 20 επαγγελματίες από το Ηράκλειο της Κρήτης, ειδικοί καλεσμένοι για τη Marmin, μέσω του Σωματείου Επαγγελματο-βιοτεχνών Μαρμάρου.

Όσον αφορά τις εκθέσεις, η  28ης Διεθνούς Έκθεσης Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Μπάνιου, Προκατασκευών και Τεχνολογίας, Ιnfacoma, έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη νέων τεχνολογιών  και σύγχρονων εφαρμογών στον κλάδο της δόμησης και της κατασκευής.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην ενημέρωση για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο στοχεύει σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, καθώς και στις υπηρεσίες, που προσφέρει το Enterprise Europe Network, με έμφαση στην αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών, μέσω έξυπνων πράσινων παρεμβάσεων.

Το σύνολο των εκθετών της INFACOMA φτάνει τους 397, από τους οποίους 215 είναι Έλληνες και 182 ξένοι, είτε άμεσοι, είτε έμμεσοι. Ο αριθμός τους έχει παρουσιάσει κάμψη της τάξης του 29%. Οι χώρες προέλευσης των άμεσων ξένων εκθετών είναι η Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Κύπρος, Ρουμανία και Ουγγαρία. Οι έμμεσοι ξένοι εκθέτες είναι από την Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία και Τσεχία.

Η 35ης Διεθνούς Έκθεσης Μαρμάρου – Πετρωμάτων- Ορυκτών – Κατασκευών από Μάρμαρο - Μηχανημάτων & Εξοπλισμού, Marmin Stone, εξασφαλίζει πρόσφορο έδαφος για την παρουσίαση νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

Στην Marmin Stone, οι εκθέτες είναι 61, από τους οποίους 23 Έλληνες και 38 ξένοι από τη Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Σουηδία και Τουρκία. Ο αριθμός των εκθετών, σε ετήσια βάση, παρουσίασε αύξηση 0,5%.

Στην 3η Διεθνή Έκθεση Ανανεώσιμων & Συμβατικών Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας, Energy Tech,  που διοργανώνεται, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, οι εταιρίες του κλάδου της ενέργειας θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, προτείνοντας αφενός λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και δημιουργώντας αφετέρου νέες θέσεις εργασίας με την υλοποίηση επενδύσεων πράσινης ανάπτυξης.

Η προβολή των συστημάτων διαχείρισης, διανομής και παραγωγής της ενέργειας, οι εναλλακτικές μορφές της, αλλά και η διείσδυση της πράσινης ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, περιλαμβάνονται στους κύριους στόχους της έκθεσης. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τεχνολογίες και συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού. H 3η Energy Tech αποτελεί την μοναδική ανάλογη έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ένα από τα λίγα, εξειδικευμένα στην ενέργεια, εκθεσιακά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ENERGY TECH οι εκθέτες είναι 211 και μάλιστα αξιοσημείωτα μοιρασμένοι, καθώς 105 προέρχονται από την Ελλάδα και 106 από το εξωτερικό. Ο αριθμός τους έχει κατέγραψε μείωση  19%. Οι ξένοι εκθέτες είναι από 22 χώρες και ειδικότερα από την Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κορέα,  Κροατία, Μεγ. Βρετανία,  Νορβηγία, Σερβία, Σουηδία,  Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Αναφορικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης από το Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και το Περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ σε συνεργασία με την ΗELEXPO.
Ακόμη διημερίδα για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτιρίων, που συνδιοργανώνεται από τη HELEXPO και το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ σε συνεργασία με τα: ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΑΠΘ, ΥΠΕΚΑ και ΚΑΠΕ.

Επιπλέον ενημερωτική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network και για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENVISMART με διοργανωτές την Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων (ΕΚΕΠΥ) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλη του Δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas, σε συνεργασία με τη HELEXPO.

Παράλληλα αξίζει να υπογραμμιστεί πως στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων πολλοί φορείς και επιχειρήσεις παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες ή ανταλλάσσουν απόψεις και διερευνούν τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της δόμησης και της ενέργειας.