Skip to main content

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων βρίσκονται οι διωκτικές αρχές έπειτα από τη σύλληψη τριών ανδρών στην Πιερία, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 177.240 πακέτα τσιγάρων.
Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων βρίσκονται οι διωκτικές αρχές έπειτα από τη σύλληψη τριών ανδρών στην Πιερία.

Όλα ξεκίνησαν μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, σε πέντε «ύποπτα» φορτηγά αυτοκίνητα, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου.

Όπως ανακοινώθηκε, μέσα στα φορτηγά αυτοκίνητα -τρία εκ των οποίων έφεραν αριθμούς κυκλοφορίας αλλοδαπής και τα άλλα δύο πλαστές πινακίδες- ήταν φορτωμένα 177.240 πακέτα τσιγάρων, συσκευασμένων σε κούτες που δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Τα διαφυγόντα κέρδη από τις κατασχεθείσες ποσότητες ανέρχονται -σύμφωνα με υπολογισμό των τελωνειακών αρχών- στο ποσό των 519.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες τσιγάρων είχαν ξεφορτώσει περίπου 14 άτομα από άγνωστο σκάφος, το οποίο είχε προσεγγίσει την ακτή. Οι δράστες, πλην των δύο που συνελήφθησαν, με την εμφάνιση των αστυνομικών και λιμενικών, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα, παρουσιάστηκε αυτόβουλα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, 52χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 317 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Οι έρευνες για τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.