Skip to main content

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν απαγορεύσαμε ποτέ σε ΑμεΑ να ταξιδέψει - Βολές κατά ΟΣΕ

Η εταιρεία αρνήθηκε τους ισχυρισμού επιβάτη ΑμεΑ που υποστήριξε ότι υπάλληλοι του Σταθμού δεν του επέτρεψαν να ταξιδέψει.

Τον ισχυρισμό του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών ο οποίος, όντας ο ίδιος ΑμεΑ, υποστήριξε πως υπάλληλοι του Σταθμού του απαγόρευσαν να ταξιδέψει αρνήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δείτε εδώ).

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αρνείται ρητά ότι ουδέποτε αρνήθηκε να εξυπηρετήσει επιβάτη της, πολλώ δε μάλλον επιβάτη ΑμεΑ και ειλικρινά λυπάται για την ταλαιπωρία που υπέστη ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής.

Αναλυτικά υποστήριξε ότι ο επιβάτης προσήλθε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό χθες το πρωί στις 7.00 π.μ. για να επιβιβαστεί σε αμαξοστοιχία που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση στις 7.04 π.μ.

Παρουσιάζοντας τη δική της εκδοχή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για την καλύτερη διευκόλυνση των πελατών μας με κινητικά προβλήματα έχει δημοσιοποιήσει και ενημερώσει το επιβατικό κοινό ότι είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την εταιρεία 48 ώρες πριν από το δρομολόγιο. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή στους ανθρώπους και στις συλλογικότητες που τους εκπροσωπούν, ώστε να έχουν την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται για να μπορούν να ταξιδέψουν άνετα. Ο λόγος για την ύπαρξη της διαδικασίας επικοινωνίας είναι ότι χρειάζεται πρόσθετο προσωπικό και εξοπλισμός, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια τα αμαξίδια και οι επιβάτες. Παρόλο που ο συγκεκριμένος επιβάτης δεν ακολούθησε τη ανωτέρω διαδικασία για να εξυπηρετηθεί σωστά, τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ήταν έτοιμα σήμερα να τον εξυπηρετήσουν να ταξιδέψει κανονικά με όλους τους κανόνες ασφάλειας. Επίσης, ο εν λόγω επιβάτης, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. δικό της ελαφρύτερο αμαξίδιο προκειμένου να διευκολυνθεί η επιβίβασή του στο τρένο».

Από την απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό δεν έλειψαν οι βολές προς τον ΟΣΕ αναφορικά με την απουσία ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων. Η εταιρεία υποστηρίζει πως παρότι η διοίκησή της έχει δρομολογήσει από τα μέσα του 2017 όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τον ΟΣΕ -ο οποίος έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία των Σιδηροδρομικών Σταθμών- ώστε να υπάρξει η προμήθεια των ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων, ο ΟΣΕ δεν έχει παραδώσει ανυψωτικό μηχάνημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντής ανέφερε ότι στον Σταθμό τον ενημέρωσαν ότι επειδή ακόμα δεν είναι σε χρήση τα ειδικά ανυψωτικά μηχανήματα, δεν μπορούν να ανεβάσουν το καροτσάκι του στην αμαξοστοιχία, οπότε και του απαγόρευσαν να ταξιδέψω.

Για τον λόγο αυτό, μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν σήμερα ολιγόλεπτο αποκλεισμό των γραμμών.