Skip to main content

Τρία δελφίνια νεκρά σε ακτές της Ρόδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των επιστημόνων για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό σε τρία δελφίνια, τα οποία εντοπίστηκαν σε ακτές από κατοίκους της περιοχής Σορωνής, Καλαβαρδών και

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των ειδικών επιστημόνων για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό σε τρία δελφίνια, τα οποία εντοπίστηκαν σε ακτές απο κατοίκους της περιοχής Σορωνής, Καλαβαρδών και Καμείρου Σκάλας.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και επιτόπου έφθασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και στελέχη του Υδροβιολογικού σταθμού της Ρόδου.

Από την πρώτη έρευνα που έγινε, οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν διαπίστωσαν στα πανέμορφα αυτά θηλαστικά, κάποια τραύματα ή χτυπήματα, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τους λόγους που βρέθηκαν νεκρά. Το μικρότερο από τα θηλαστικά αυτά έφθανε σε μήκος τα δύο μέτρα ενώ το βάρος τους υπολογίζεται σε περίπου 100 κιλά το καθένα.

Σε συνεργασία με την δημοτική ενότητα Καμείρου πάντως, ξεκίνησε διαδικασία υγειονομικής ταφής των θηλαστικών αυτών, αφού προηγουμένως πάρθηκαν δείγματα για να γίνει σχετικός έλεγχος, που θα μπορούσε να φανερώσει τα αίτια θάνατου τους.