Skip to main content

Τρεις πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη - Διακοπές ρεύματος (φωτο+vid)

Τρεις φωτιές σε διαφορετικά σημεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης - Κάηκε τροχόσπιτο και απειλήθηκαν σπίτια - Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Τρία μέτωπα πυρκαγιών ξέσπασαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρής έκτασης προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Κάηκε τροχόσπιτο στα Πετροκέρασα

Έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Πετροκέρασα του δήμου Λαγκαδά της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πετροκεράσων Λαγκαδά Θανάσης Καλαφάτης, είπε πως από τη φωτιά απειλήθηκαν δύο σπίτια στην άκρη του χωριού και κάηκε ένα παλιό τροχόσπιτο. «Η πυροσβεστική ενήργησε άμεσα και όλα πήγανε καλά», σήμειωσε ο πρόεδρος.

Στο συγκεκριμένο μέτωπο ενήργησαν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.



Φωτιά στο Μεσημέρι και προβλήματα ηλεκτροδότησης

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση με καλλιέργειες ξέσπασε στα σύνορα του Σχολαρίου με το Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η φωτιά κατέκαψε καλλιέργειες, ενώ για την κατάσβεσή της, εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενήργησαν και η εθελοντική ομάδα του δήμου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσημερίου Χρήστος Παπαδόπουλος ανέφερε στη Voria.gr ότι η φωτιά κατασβήστηκε.

Παράλληλα, το χωριό του Μεσημερίου, έμεινε για 30 λεπτά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ο πρόεδρος απέκλεισε το σενάριο να συσχετίζεται η διακοπή του ρεύματος με τη φωτιά, καθώς στο σημείο που ξέσπασε δεν υπάρχει γραμμή ρεύματος.

Στο μέτωπο του Μεσημερίου ενήργησαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.


Έσκασε μετασχηματιστής στην Περαία

Μικρής έκτασης φωτιά σε βλάστηση ξέσπασε και στην Περαία Θεσσαλονίκης καθώς έσκασε, λόγω βραχυκυκλώματος, μετασχηματιστής της ΔΕΗ.

Για την κατάσβεση της φωτιάς ενήργησαν 7 πυροσβέστες με 3 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ενήργησαν και μηχανήματα του δήμου Θερμαϊκού.

H πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Περαίας, Ιωάννα Βουλγαράκη, τόνισε στη Voria.gr ότι η Πυροσβεστική ενήργησε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ στο σημείο έσπευσε και συνεργείο της ΔΕΗ.

Από το βραχυκύκλωμα του μετασχηματιστή η ευρύτερη περιοχή πλησίον της οδού Ξενίου Διός έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ γίνονται προσπάθειας από τη ΔΕΗ ώστε να επιδιορθωθεί άμεσα το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Καλαμαριά: Επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο στρατόπεδο Κόδρα με στουπί (φωτο+vid)

Πηγή φωτογραφίας: ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ/facebook