Skip to main content

Νέα επίθεση σε εργαζόμενο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου- Το τρίτο περιστατικό σε τρεις μήνες

Πολίτης χτύπησε την περασμένη Τρίτη εργαζόμενο στην Καθαριότητα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου - Κατέληξε στο νοσοκομείο για ράμματα.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας εργαζόμενος στην Καθαριότητα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, την περασμένη Τρίτη, ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας.

Μάλιστα, ο εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο χρειάστηκε να διακομισθεί και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για ράμματα στο κεφάλι. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό βίας μέσα σε τρεις μήνες, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, επί της οδού Πλάτωνος, στο ύψος της παιδικής χαράς, όταν το απορριμματοφόρο, την ώρα της αποκομιδής, γρατζούνισε σταθμευμένο αυτοκίνητο μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρήστο Δεμερτζή, ενώ στην αρχή ήταν ήρεμα τα πνεύματα και συζητούσαν ο εργαζόμενος με την ιδιοκτήτρια του οχήματος, για άγνωστους λόγους ξεκίνησε διαπληκτισμός και με άλλους πολίτες. Τη στιγμή εκείνη ένα άλλο άτομο διερχόμενο, που είδε το φραστικό επεισόδιο, σύμφωνα με τον κ. Δεμερτζή, πλησίασε τον εργαζόμενο και τον χτύπησε. Το περιστατικό καταδίκασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σημειώνοντας πως η επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος δεν πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, «το συγκεκριμένο περιστατικό, έρχεται να προστεθεί στον ξυλοδαρμό που δέχθηκε εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας, από τραμπούκο δημότη, την ώρα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη γειτονιά του, καθώς και στην επίθεση που δέχθηκαν δύο εργαζόμενοι του Τμήματος Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, εν ώρα εργασίας στο θεατράκι του πάρκου της οδού Περικλέους, τους οποίους προπηλάκισαν, έβρισαν χυδαία, χειροδίκησαν εναντίον τους».

Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τη Διοίκηση του Δήμου «να κάνει κάθε ενέργεια για τη δίωξη και παραδειγματική τιμωρία των νταήδων και των τραμπούκων για όλα τα περιστατικά, να λάβει κάθε μέτρο, για την ασφάλεια, την υγεία και την προστασία της ακεραιότητας των εργαζομένων του Δήμου».