Skip to main content

Τριάντα υποψήφιους παρουσιάζει ως το τέλος του μήνα η Νοτοπούλου

Πρώτα τα φρέσκα πρόσωπα και μετά τα στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης» και οι «μεταγραφές» και από το ΠΑΣΟΚ, όπως προαναγγέλλεται...

Τριάντα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα έχει παρουσιάσει ως το τέλος του μήνα η υποψήφια δήμαρχος, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς με ρυθμό ενός – δύο τη μέρα, εμφανίζει προς το παρόν τα νέα στελέχη που συντάσσονται μαζί της.

Η κ. Νοτοπούλου σε πρώτη φάση ανακοινώνει κυρίως φρέσκα πρόσωπα στο αυτοδιοικητικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη έχει συμπεριλάβει στις ανακοινώσεις της τους γνωστούς και ενεργούς στα κοινά της πόλης, Θέμη Χαρίση (συντονιστής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη»), Φώτη Μπίμπαση (ενεργός πολίτης με έμφαση στα ζητήματα ατόμων με αναπηρίες και στην οικολογία) και Κώστα Εφραιμίδη (σκηνοθέτης, μέλος οικολογικών κινημάτων).

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που ήδη ανακοινώθηκαν είναι ο Παναγιώτης Γεωργιάδης (δικηγόρος, μέλος του δικτύου Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια), η Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (μουσικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας), ο Ανδρέας Κατσαρός (δικηγόρος, παραολυμπιονίκης), ο Σταύρος Μπουφίδης (ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων ατόμων και ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό), ο Δημήτρης Χατζόπουλος (αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος αντιπροσωπίας ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων), η Μαρία Αρβανιτίδου (ενεργή πολίτης στην προστασία των αδέσποτων ζώων) και ο Νίκος Ράγκος (συντονιστής για το μεταναστευτικό στη Βόρεια Ελλάδα).

Στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο δικηγόρος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ήταν επικεφαλής της παράταξης που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του συλλόγου), Θανάσης Αλεξόπουλος και άλλοι νέοι υποψήφιοι, τους οποίους επιλέγει προσωπικά η υποψήφια δήμαρχος, καθώς σε αυτή την πρώτη φάση της άτυπης προεκλογικής εκστρατείας τακτική της είναι να πλασάρει έναν αέρα φρέσκου συνδυασμού, με νέα άφθαρτα πρόσωπα, υπό το σύνθημα «νέα γενιά υπεύθυνη». Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να δείξει ότι έχει σημαντική διαφοροποίηση από τη σημερινή δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δε θα ενσωματωθούν στο συνδυασμό της τα στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης» που επιθυμούν να συνεχίσουν την αυτοδιοικητική τους πορεία.

Εξάλλου, μετά τα νέα πρόσωπα και τις όποιες «μεταγραφές» από άλλους χώρους (θα υπάρχουν πολλές τέτοιες, όπως μας προϊδεάζει και η ίδια), θα ανακοινωθούν τα στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης» που συνεχίζουν μαζί της (η Ρία Καλφακάκου δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα, χωρίς όμως να έχει λάβει οριστική απόφαση αν θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος), αλλά και στελέχη από το χώρο της κεντροαριστεράς και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ, για τα οποία τις συνεννοήσεις ήδη έχουν κάνει οι κ.κ. Μπόλαρης, Ελευθεριάδης και Βερναρδάκης.

Η κ. Νοτοπούλου αναμένεται να καταλήξει και στο χώρο όπου θα στεγαστεί το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού της ως το τέλος του μήνα, καθώς ήδη έχει εξετάσει τρία ισόγεια στην «καρδιά» της πόλης, ενώ φαίνεται πως έχει καταλήξει και στο όνομα της παράταξης (πιθανότατα «Μαζί»), υιοθετώντας ως κεντρικό σύνθημα το «Προχωράμε μαζί».

Στο επόμενο δεκαπενθήμερο και αφού παραιτηθεί από υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κλείνοντας τις τελευταίες κρίσιμες εκκρεμότητες του κυβερνητικού της έργου (κυρίως το θέμα του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας), προγραμματίζει, όπως τόνιζαν συνεργάτες της την πρώτη μεγάλη εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας, του ονόματος του συνδυασμού και των πρώτων 30 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.