Skip to main content

Τριανταφυλλίδης: Άμεση διανομή σχολικών γευμάτων στη δυτ. Θεσσαλονίκη

«Δώστε λύση με τα σχολικά γεύματα για να μη λιποθυμούν οι μικροί μαθητές στα σχολεία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε σχέση με την απρόσκοπτη παροχή ζεστών γευμάτων στα σχολεία της περιοχής  έκανε λόγο ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο της σχετικής επίκαιρης ερώτησής του.  

Απευθυνόμενος προς την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε: ««Προϋπολογισμός υπάρχει, διαγωνισμός υπάρχει, εταιρείες υπάρχουν, ελεγκτικό συνέδριο υπάρχει, όλα υπάρχουν εκτός από τα σχολικά γεύματα. Είναι γραφειοκρατία; Είναι ανικανότητα; Είναι αβελτηρία ή όλα αυτά μαζί;»

Μιλώντας για τους τέσσερις Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης ο  κ.Τριανταφυλλίδης ζήτησε από την αρμόδια Υφυπουργό να ξεπεραστούν άμεσα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν στους τρεις από τους τέσσερις Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Νέαπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  Κορδελιού-Ευόσμου) και να ξεκινήσει άμεσα η παροχή των ζεστών γευμάτων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων με την έναρξη του σχολικού έτους στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Επιτέλους, αναλάβετε τις ευθύνες σας! Δώστε λύση με τα σχολικά γεύματα για να μη λιποθυμούν οι μικροί μαθητές στα σχολεία. Ειδικά για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εσείς δώσατε με την υπογραφή σας σε ερώτηση που καταθέσαμε 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάιο, ενώ τα λεφτά υπάρχουν -είχε φροντίσει γι'αυτό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- έχουν απορροφηθεί μόλις δύο εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των 12 εκατομμυρίων ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού για τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, δύο μήνες μετά, μας λέτε τα ίδια πράγματα.  Τα προβλήματα παραμένουν και μεγιστοποιούν τον προβληματισμό μας. Είναι ίδιον αυτής της Κυβέρνησης: Για ό,τι θετικό συμβαίνει είναι επιτυχία της Κυβέρνησης, του αρμόδιου Υπουργού και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για όποια αποτυχία συμβαίνει βρίσκεται εύκολη δικαιολογία ότι είναι ευθύνη της Διοίκησης για ανεπάρκεια, ολιγωρία, αδυναμία. Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας».