Skip to main content

Τριανταφυλλίδης: Χημικό συστατικό του καφέ ενδέχεται να προσφέρει προστασία από την covid

Ένα φλιτζάνι καφέ μειώνει τη δέσμευση του ιού με τον ανθρώπινο στόχο του, μειώνοντας συνεπώς την πιθανότητα μόλυνσης από τον SARS CoV-2

Επείγουσα έρευνα έχει απαιτηθεί από την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού για τον εντοπισμό χημικών ενώσεων ικανών να ελέγξουν, να αποτρέψουν ή να επιβραδύνουν την παγκόσμια πανδημία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, «ερευνητές του Πανεπιστημίου Jacobs της Βρέμης (Γερμανία) διερεύνησαν, σε εργαστηριακές συνθήκες, εάν κάποιες διατροφικές πολυφαινόλες επηρεάζουν τη δέσμευση της πρωτεΐνης της ακίδας του ιού SARS CoV-2 με τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE-2, τον στόχο του ιού SARS CoV-2. Διαπίστωσαν αλληλεπίδραση των διατροφικών πολυφαινολών και με τις δύο πρωτεΐνες. Μετά από αυτόν τον αρχικό έλεγχο, οι δύο διατροφικές πολυφαινόλες με την ισχυρότερη συγγένεια αξιολογήθηκαν σε μια δεύτερη δοκιμασία λειτουργικής δέσμευσης».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.