Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ» ΤΟΥ 2020 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η Θεσσαλονίκη είχε σε λειτουργία 193 κλίνες ΜΕΘ covid και σήμερα μόλις 75 κλίνες. Γιατί, κύριε Υπουργέ; Εξαϋλώθηκαν», η ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη έκρουσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μετά τις καταγγελίες για περιστατικά διασωληνωμένων που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Υγείας, «από τους επτά διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, οι τρεις πέθαναν σε απλή κλίνη covid, ενώ άλλοι τέσσερις παραμένουν στο ίδιο νοσοκομείο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι τρεις που κατέληξαν, αν ήταν στη ΜΕΘ, μπορεί να είχαν καλύτερη τύχη. Πέθαναν διασωληνωμένοι σε απλή κλινική κορωνοϊού. Δεν τα λέμε εμείς. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τα λέει, κύριε Πλεύρη. Στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ βρίσκονταν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα το πρωί διασωληνωμένοι ασθενείς και σε άλλα νοσοκομεία και συγκεκριμένα άλλοι τρεις διασωληνωμένοι στο «Παπανικολάου» και άλλοι έξι στο «Παπαγεωργίου». Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 13 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό είναι αυτή τη στιγμή σε αναμονή, στο «περίμενε» για ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».

Απευθυνόμενος στον κ.Πλεύρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Πού είναι, λοιπόν, το σχέδιο με το οποίο προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στη Θεσσαλονίκη που τον Νοέμβριο του 2020 την εγκαταλείψατε, ακυβέρνητη πολιτεία, ανοχύρωτη κοινωνία, όπως ομολόγησε στη θέση που κάθεστε εσείς ο Πρωθυπουργός στην τριτολογία του; «Στη Θεσσαλονίκη» –είπε- «κάναμε λάθος». Το λάθος είναι διπλό. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, αλλά κάνετε έγκλημα σε βάρος της πόλης μου και αυτό δεν θα σας το επιτρέψουμε, κύριε Πλεύρη».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, «επέκρινε με σφοδρότητα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη μείωση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης» και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει για ποιον λόγο ακολούθησε τη «συγκεκριμένη εσφαλμένη πολιτική». «Την περασμένη άνοιξη στη διάρκεια κορύφωσης του τρίτου κύματος, η Θεσσαλονίκη είχε σε λειτουργία 193 κλίνες ΜΕΘ covid και άλλες περίπου 40 non covid, σύνολο δηλαδή 233. Σήμερα λειτουργούν μόλις 75 κλίνες εντατικής για κορωνοϊό και άλλες 75 για άλλα περιστατικά, σύνολο 150. Έτσι είπε ο κ. Γιαννακός. Από τις 233 την άνοιξη στις 150 σήμερα. Γιατί, κύριε Υπουργέ; Τι έγιναν οι νέες ΜΕΘ; Εξαϋλώθηκαν;», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ