Skip to main content

Τριανταφυλλίδης: Προστασία της Α’ κατοικίας και λόγω κορωνοϊού

Τι επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις 30 Απριλίου λήγει η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έκκληση να προστατευθεί η πρώτη κατοικία υπό το φως των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Καθώς στις 30 Απριλίου λήγει η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Τριανταφυλλίδης επισήμανε πως «πάση θυσία η πρώτη, μόνη και λαϊκή κατοικία θα πρέπει να προστατευθεί. Δεν μπορεί η ΝΔ, η οποία υπερψήφισε τη διάταξη που προτείναμε ως ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Απρίλιο του 2019, όταν η χώρα βρισκόταν εντός των μνημονίων, σήμερα που βρισκόμαστε εκτός των μνημονίων και υπό το βάρος των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού να επιτρέψουμε τόσο η ΝΔ ως Κυβέρνηση όσο και εμείς ως αντιπολίτευση αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να αφήσουμε την άπορη οικογένεια, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του στεγαστικού της δανείου, να βγει στο δρόμο».

«Πεδίο δόξης λαμπρόν, λοιπόν, για να αποδείξουν και την κοινωνική τους ευαισθησία οι Κυβερνώντες, να παρατείνουν  τουλάχιστον για ένα ή περισσότερα χρόνια την ισχύουσα διάταξη νόμου που είχαν υπερψηφίσει τον Απρίλιο του 2019», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης καλώντας την κυβέρνηση   με βάση και τις κοινωνικές συνέπειες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού  να φέρει τροπολογία-ρύθμιση για να προστατεύσει τους αδύναμους οικονομικά πολίτες και να παρατείνει τη ρύθμιση που λήγει στις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους και  αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας.