Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 2.700 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ AROGI

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε ότι στην πλατφόρμα για αποζημίωση των πυρόπληκτων κατατίθενται κάθε μέρα περίπου 500 αιτήσεις

Στις αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την στήριξη των πυρόπληκτων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Οι αιτήσεις μέχρι χθες βράδυ (25/08) ξεπερνούσαν τις 2.700 ενώ λαμβάνουμε περίπου 500 την ημέρα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός.

Όπως είπε η 3η δόση στους πυρόπληκτους θα κατατεθεί κανονικά την Παρασκευή 26/08 και μάλιστα το αυριανό ποσό των αποζημιώσεων αναμένεται πολύ μεγάλο.

Αποκάλυψε δε, πως το συνολικό ποσό στήριξης των πυρόπληκτων αναμένεται να φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευη 20/08 πραγματοποιήθηκε η χορήγηση την 1ης δόσης με 528 δικαιούχους να λαμβάνουν 2,3 εκατομμύρια, ενώ την Τρίτη 24/08  μοιράστηκαν 6,7 εκατομμύρια σε 1.214 δικαιούχους

«Το πλήγμα προς τα σπίτια είναι μικρότερο αυτό που θα μπορούσε να είναι και πιο περιορισμένο σε σχέση με την καταστροφή σε στρέμματα», ανέφερε ο κος Τριαντόπουλος με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Σχετικά με την πλατφόρμα e-dorees.gov.gr σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο ρεύμα ως προς αυτήν μαζί με τις χορηγήσεις των  ιδιωτών. Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για διαβρωτικά και αντηπλυμμηρικά έργα σε οικισμούς σε δασικές-καμμένες περιοχές και καθαρισμούς σε ποτάμια.

«Υπάρχει μεγάλη κλίμακα έργων σε κάθε περιοχή και είναι στη διάθεση των ιδιωτών που θέλουν να συνεισφέρουν και αυτοί που υπάρχουν είναι ήδη πολλοί», τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ