Skip to main content

Τριετή επιχειρησιακά σχέδια για την ενέργεια

Τριετή επιχειρησιακά σχέδια με ειδικές προβλέψεις για το περιβάλλον ζήτησε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από τους εποπτευόμενους φορείς του τομέα της ενέργειας.
Τριετή επιχειρησιακά σχέδια με ειδικές προβλέψεις για το περιβάλλον ζήτησε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη από τους εποπτευόμενους φορείς του τομέα της ενέργειας (ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ, ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ) σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τα επιχειρησιακά σχέδια θα έχουν τουλάχιστον τριετή ορίζοντα και θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένους στόχους, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα για τα μεγάλα έργα καθώς και ειδικό κεφάλαιο που θα είναι αφιερωμένο σε δράσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του κάθε φορέα και τις αντίστοιχες επενδύσεις. Οι συναντήσεις με τις διοικήσεις των φορέων του ενεργειακού τομέα θα συνεχιστούν με στόχο το βέλτιστο δυνατό ενεργειακό στρατηγικό σχεδιασμό για την επίτευξη του στόχου 20-20-20 (20% μείωση ρύπων, 20% εξοικονόμηση ενέργειας, 20% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο).

Σε σχετική δήλωση η κ. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι: «Στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτείται σωστός και έγκαιρος σχεδιασμός των δράσεων κάθε φορέα και υπηρεσιών του Υπουργείου, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που καθυστερούν την αναπτυξιακή πορεία, καθώς και ταχεία προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων. Είναι ανάγκη να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές προσπάθειές μας και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που εμφανίζονται στον ενεργειακό τομέα».