Skip to main content

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ για τους αντιπεριφερειάρχες Αττικής

Δυσαρέσκεια στο επιτελείο του Γιάννη Σγουρού για τις επιλογές των αντιπεριφερειαρχών, καθώς φάνηκε καθαρά πως η Ιπποκράτους θέλησε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο-Όλο το παρασκήνιο.
Του Σπύρου Νάννου

Οι επιλογές των αντιπεριφερειαρχών του Γιάννη Σγουρού προκαλούν εκνευρισμό ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου καθώς φαίνεται καθαρά πως η Ιπποκράτους θέλησε να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ο ίδιος ο Γιάννης Σγουρός φαίνεται προβληματισμένος αφού δεν προωθήθηκαν οι δικές του επιλογές αλλά του κόμματος, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση, την ίδια ώρα που στην «μάχη μπήκαν και υπουργοί, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.  Όσον αφορά τον Παναγιώτη Φασούλα, μπορεί να έχασε την μάχη από τον Γιάννη Μίχα, ωστόσο όλο το ενδιαφέρον στρέφεται τελικά στον ποιον θα υποστηρίξει στον Δήμο Πειραιά!

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως το παρασκήνιο ήταν έντονο σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση των ονομάτων, καθώς όπως προαναφέρθηκε, το δικό τους ρόλο διαδραμάτισαν και υπουργοί θέλοντας να δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια που υπήρχε. Μάλιστα, ο Γιάννης Σγουρός είχε δεχτεί πίεση από δικούς του υποψηφίους, τον οποίο καλούσαν να βάλει ένα τέλος στην στήριξη του ΠΑΣΟΚ και να κατέβει αυτόνομος στις εκλογές, με δικά του πρόσωπα! Ο ίδιος ωστόσο, έκανε πίσω και δέχτηκε τις αποφάσεις της Ιπποκράτους, όταν ακόμα και υπουργοί πίεζαν να συμπεριληφθούν στελέχη, όπως ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Γρηγόρης Φελώνης. Αυτή άλλωστε ήταν και η επιθυμία του Ευάγγελου Βενιζέλου (θυμίζουμε πως είχε υποστηριχθεί από τον Παναγιώτη Φασούλα στην μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007), ωστόσο δέχτηκε την άρνηση της Ρεγγίνας Βάρτζελη η οποία ως γνωστόν είναι διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου!

Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως πολλά στελέχη, που ανήκουν στο βενεζελικό μπλοκ, είχαν αντιδράσει και για τους 100 περιφερειακούς συμβούλους που είχε ανακοινώσει ο Γιάννης Σγουρός, λέγοντας πως είναι ένα ψηφοδέλτιο αχταρμάς!

Πάντως, τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν προσωπικές επιλογές του Γιάννη Σγουρού, όταν η ίδια η Ιπποκράτους είχε εκφράσει τις έντονες διαφωνίες της! Και πέρασε στην αντεπίθεση, ανακοινώνοντας τους δικούς αντιπεριφερειάρχες, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε διαµηνυθεί προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη το τελευταίο χρονικό διάστημα πως τελικό λόγο στις επιλογές θα είχε µόνο η Ιπποκράτους… Και μάλιστα, τοποθέτησε άτομα τα οποία έχουν θητεύσει στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και γνωρίζουν την κατάσταση, όπως π.χ. η Μαρία Καρακλιούμη.

Οι αντιδράσεις αναμένονται να είναι μεγάλες τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη ήρθε από τον Παναγιώτη Φασούλα και ο επόμενος που θα μιλήσει θα είναι ο Αριστείδης Αρκουδάρης, νυν νομάρχης στην Δυτική Αττική που έμεινε εκτός λίστας και τη θέση του, ως υποψήφια, παίρνει  η σημερινή αντινοµάρχης Σταυρούλα Δήµου, από τις στενές συνεργάτιδες του Θόδωρου Πάγκαλου…