Skip to main content

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ

Το δίλημμα νέα πολιτική συμφωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ ή απεμπλοκή του ΣΥΝ θέτει με ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα, αντιδρώντας στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για τις «κάρτες μέλους».
Διχασμός έχει επέλθει στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση για θέσπιση «καρτών μέλους», η οποία υιοθετήθηκε κατά την πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος και η οποία βρίσκει πλήρως αντίθετη την Ανανεωτική Πτέρυγα της παράταξης.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού της οργάνου, εξέφρασε τη ρητή άρνησή της, όσον αφορά στη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, με τη θέσπιση «καρτών- μέλους» και τη εγγραφή σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις.

«Δεν θα δεχθούμε μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, δεν θα πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα δεχθούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στις τοπικές οργανώσεις», αναφέρει η ανανεωτική πτέρυγα σε επίσημη ανακοίνωσή της και θέτει το εξής δίλημμα: «Θα εργαστούμε είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικού σχήματος (κάτι που σημαίνει νέα πολιτική συμφωνία και συνέχιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ με όσους συμφωνήσουν) είτε για την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως η «κόκκινη γραμμή» που είχε χαράξει η Ανανεωτική Πτέρυγα θα έπρεπε να είναι η «κόκκινη γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εκφράζει την απόφασή της για αποχή από την Γραμματεία της παράταξης, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «αντίφαση» με δεδομένη την άρνηση να υιοθετήσει «τις αποφάσεις για κάρτα-μέλους και για σταδιακό μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα».