Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΤΡΙΗΜΕΡΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Η αρχικά προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία για τις 7 Απριλίου θα διεξαχθεί τελικά και την Τετάρτη και Πέμπτη 8 και 9 Απριλίου αντίστοιχα.

Σε διάστημα τριών ημερών θα διεξαχθεί τελικά η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Τμημάτων Ιατρικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, ΤΕΦΑΑ, Ψυχολογίας και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Αρχικά η αιμοδοσία επρόκειτο να διεξαχθεί την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ωστόσο ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Απριλίου.

«Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο ψήφισμά τους, καλώντας «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια». Εκφράζουν, παράλληλα, τη στήριξή τους «στα δίκαια αιτήματα των υγεινομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Κατά την αιμοδοσία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών» και στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι «τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων».

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Τρίτη 7/4/2020, τις ώρες 8.30-13.30, την Τετάρτη 8/4, τις ώρες 10.30-20.00 και την Πέμπτη 9/4, τις ώρες 8.30-13.30,  στο περίπτερο 11 της Δ.Ε.Θ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ