Skip to main content

Τριήμερη περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία - Πού θα πάει

Από αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ημαθία. Με ποιους θα συναντηθεί. Το πρόγραμμα.

Τριήμερη περιοδεία στη Μακεδονία πραγματοποιεί από αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτη στάση του προέδρου της ΝΔ είναι αύριο στις 15.00' στο ξενοδοχείο Grand Hotel, σε μια συμβολική εκδήλωση για τα μακεδονικά προϊόντα.

Πρόκειται για την ευρεία συνάντηση εργασίας, που συγκαλεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), από τις 15.00' μέχρι τις 17.00' στο ξενοδοχείο της δυτικής εισόδου, και αφορά στα εμπορικά σήματα με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του («Μακεδονικός» κτλ.) και τα ζητήματα που ανέκυψαν λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία εκεί να συναντηθεί με τους τρεις περιφερειάρχες της Μακεδονίας, που θα παραστούν στη σύσκεψη, αλλά και με τους τοπικούς φορείς (επιμελητήρια, οικονομικοί φορείς κτλ.), όπως και με τον «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο.

Στη συνάντηση εργασίας θα καταγραφούν και τα πρώτα προβλήματα που δημιουργούνται ειδικά στους εξαγωγείς από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η κουβέντα με τον κ. Ταχιάο θα αφορά προφανώς στην πορεία της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προγραμματίσει μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας και μια βόλτα σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταβεί στην πλατεία Αμπελοκήπων περίπου στις 19.00’, γύρω στις 20.00’ στο καφέ Δέλεαρ στην Ηλιούπολη και γύρω στις 21.00’ στο καφέ Il Posto στην πλατεία Ευόσμου. Στις ίδιες περιοχές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δει και κόσμο στα καταστήματα και την αγορά.

Το Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει όχι μόνο στην πόλη των Σερρών, αλλά και σε γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Νιγρίτα, ενώ την Κυριακή, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφτεί τον νομό Ημαθίας (πιθανώς την Αλεξάνδρεια), ενώ στη Βέροια, στον κινηματογράφο Star Cinema έχει προγραμματίσει ομιλία στις 18.30'.