Skip to main content

Τριήμερο δράσεων στο Νυμφαίο Φλώρινας για τα αιολικά

Το Μπλόκο Νυμφαίας με την υποστήριξη της οργάνωσης Καλλιστώ διοργανώνει τριήμερο δράσεων και ενημέρωσης για τους αιολικούς σταθμούς.

Τριήμερο δράσεων στο Νυμφαίο Φλώρινας διοργανώνει το Μπλόκο Νυμφαίου με την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Ιουλίου με επιπρόσθετους στόχους την ανάδειξη της συμμετοχής, την καλύτερη γνωριμία με τον τόπο, την ανταλλαγή απόψεων και τον κοινό συντονισμό σχετικά με τις εξελίξεις για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

«Η άναρχη -δίχως χωροταξικό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό- “πράσινη ανάπτυξη”, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία της πορτογαλικής εταιρείας EDPR, απειλεί να καταστρέψει το δάσος της Αερορράχης Αετού (Νυμφαίο Φλώρινας). Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί έναν βιότοπο μοναδικού ενδιαφέροντος με ποικιλία προστατευόμενων ειδών και εκπληκτικής ομορφιάς, παράγοντες που την καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο. Τόσο η φύση όσο και η κοινωνική συνοχή της περιοχής απειλούνται με μη-αναστρέψιμη βλάβη. Ο κίνδυνος αυτός μας οδηγεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων που στοχεύουν στην αρμονική συνύπαρξη της άγριας πανίδας και χλωρίδας με τον άνθρωπο» σημειώνει το Μπλόκο Νυμφαίου σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα παρασχεθούν δωρεάν: διαμονή σε οργανωμένο χώρο camping, παραδοσιακά γεύματα, ξενάγηση στα καταφύγιο της Αρκούδας και του Λύκου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και προβολή ντοκιμαντέρ αναφορικά με τις ΑΠΕ. Ακόμα στις δράσεις περιλαμβάνονται μια μεγάλη πεζοπορία στο ορεινό οικοσύστημα του Βιτσίου και συγκέντρωση στο δικαστήριο που θα γίνει στη Φλώρινα την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όπου θα δικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κατασκευαστικής εταιρείας.

Για τη μεταφορά όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρόκειται να ναυλωθούν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη*.

Η συμμετοχή στο τριήμερο πραγματοποιείται μέσω της παρακάτω φόρμας και το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ τα οποία θα καλύψουν μόνο τα μεταφορικά έξοδα.

Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/Xe9sKAL8qy4Yp8Fu7 

*Αναλυτικές οδηγίες για τη μετάβαση σας προς το Νυμφαίο θα αποσταλούν μετά την συμπλήρωση της φόρμας

** Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο facebook event του τριημέρου: https://www.facebook.com/events/374056857398753/?ref=newsfeed 

Τρόποι επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 6980266416
email: mplokonumfaiou@gmail.com

Διοργάνωση:
Μπλόκο Νυμφαίου
Υποστήριξη:
Καλλιστώ - Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση