Skip to main content

Έλεγχοι στα Τρίκαλα για το κάπνισμα μέσα σε καταστήματα

Πρόστιμο σε κατάστημα και νέοι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία στα Τρίκαλα. Σκοπός η απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Με την έλευση της πρώτης φθινοπωρινής βροχής στα Τρίκαλα, ήρθε και το πρώτο πρόστιμο για το κάπνισμα. Ο Δήμος Τρικκαίων προέβη σε ελέγχους για να συνεχιστεί και να τηρηθεί πλήρως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής μετά τις 23.00 έγιναν πέντε έλεγχοι σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης και βεβαιώθηκε μία παράβαση από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η εφαρμογή του νόμου, όπως πολλές φορές είχε τονίσει η δημοτική αρχή, είναι θέμα υγείας και ένα μεγάλο «στοίχημα» για ολόκληρη την πόλη και τον Δήμο. Τα πρόστιμα είναι υψηλά και ξεκινούν απόν 600€ για κάθε παράβαση. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο ανέρχεται στα 1200€ και στην περίπτωση τρίτης παράβασης τα 2400€. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος για 10 ημέρες, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Ο Δήμος ζητά τη συνεργασία των επαγγελματιών, όπως συνέβη και την περυσινή χρονιά. Πάγια πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι πως τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με κατασταλτικά μέσα αλλά με συνειδητή εφαρμογή του νόμου για την προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών.