Skip to main content

Τρία σενάρια για τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ποια είναι τα τρία σενάρια που επεξεργάζεται η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα για την εφετινή, 85η διοργάνωση, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία

Στα τρία σενάρια που επεξεργάζεται λόγω κορωνοϊού η διοίκηση της ΔΕΘ- HELEXPO σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98. Όπως είπε, η Έκθεση στην εποχή του ιού θα πραγματοποιηθεί μεν, ωστόσο δεν θα θυμίζει τις παλαιότερες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη, η διοίκηση της ΔΕΘ αναμένει να γίνουν γνωστά τα μέτρα με βάση τα οποία θα πραγματοποιούνται στη χώρα γεγονότα αντίστοιχα της ΔΕΘ κα υπάρχουν τρία σχέδια που εξετάζονται. «Το ένα σχέδιο προβλέπει την πραγματοποίηση της φετινής ΔΕΘ κανονικά, όπως τη γνωρίζουμε. Το δεύτερο σχέδιο προβλέπει περιοριστικά μέτρα όσον αφορά την πρόσβαση του κόσμου: λιγότερος ελεγχόμενος κόσμος, μέτρα ασφαλείας, μάσκες κτλπ, και το τρίτο σχέδιο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας μικρότερης έκθεσης, ενός φόρουμ που θα έχει στόχευση τις b2b συναντήσεις. Εκτιμώ ως πιθανότερο το 2ο σενάριο», είπε ο κ. Ποζρικίδης.

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει αρνητικά την εταιρεία, που μέχρι στιγμής αποτυπώνεται σε απώλεια τζίρου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, όπως εξήγησε ο κ. Ποζρικίδης. «Η εκθεσιακή βιομηχανία χτυπήθηκε παγκοσμίως. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι απώλειες ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ και παγκοσμίως σε περίπου 80 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται πως μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2020 στην Ευρώπη έχουν χαθεί 250.000 θέσεις εργασίας, είτε μόνιμες είτε περιστασιακές», τόνισε ο CEO της ΔΕΘ.