Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε τρύπα στην Εγνατία μετά από κατάρρευση πλάκας φρεατίου (φωτο+vid)

Ακόμη μία τρύπα άνοιξε σε οδόστρωμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κίνδυνος για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μια τρύπα άνοιξε στο οδόστρωμα επί της οδού Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα προκλήθηκε όταν έσπασε μια πλάκα ενός φρεατίου επάνω στο οδόστρωμα και κατέρρευσε ένα μικρό τμήμα του δρόμου μέσα στο φρεάτιο.

Ο διευθυντής δικτύων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ Χρήστος Τραγανός, μιλώντας στη Voria.gr, εξήγησε πως η πλάκα που βρισκόταν στο φρεάτιο είναι αρκετά παλαιά και πιθανόν να έσπασε από τον συνδυασμό του βάρους των αυτοκινήτων που διέρχονται καθημερινά από επάνω της καθώς και εξαιτίας των έργων ασφαλτοστρωσης που είχαν πραγματοποιηθεί πριν λίγο καιρό στην οδό Εγνατία.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής δικτύων αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, την ευθύνη για την αποκατάσταση του οδοστρώματος φέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης και όχι η ΕΥΑΘ, καθώς δεν ανήκει σε αυτήν το φρεάτιο. Ωστόσο, όπως είπε, η ΕΥΑΘ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δήμο Θεσσαλονίκης και είναι πρόθυμη να παρέχει τα υλικά, εφόσον δεν βρίσκονται στη διάθεση του δήμου, ώστε να αποκαταστήσει το πρόβλημα.



Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε πριν λίγο και η ΕΛΑΣ, η οποία αναμένεται να συνεννοηθεί με τον δήμο Θεσσαλονίκης για να βρεθεί μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Ήδη έχει τοποθετηθεί προστατευτική κορδέλα και δύο κώνοι στο σημείο του οδοστρώματος όπου βρίσκεται η τρύπα, ωστόσο θα προστεθεί και λαμαρίνα για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Υπενθυμιζεται ότι πριν από λίγο καιρό παρόμοιο πρόβλημα καταγράφηκε σε άλλον κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου άνοιξε μια αρκετά μεγάλη τρύπα στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ολύμπου, η οποία αρχικά καλύφθηκε με έναν κώνο, ένα κουτί από χαρτόνι και ένα πλαστικό δοχείο και μετά από λίγες ώρες ο δήμος Θεσσαλονίκης την αποκατέστησε.