Skip to main content

Τρίπολη: Εξαπάτησαν ιχθυοπώλη στο όνομα αντιδημάρχου και έκλεψαν 4.500 ευρώ

Επιτήδειος εξαπάτησε έναν ιχθυοπώλη χρησιμοποιώντας το όνομα αντιδημάρχου για δήθεν αγορά ψαριών για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Θύμα απάτης έπεσε ένας ιχθυοπώλης από επιτήδειο ο οποίος χρησιμοποιώντας το όνομα του αντιδημάρχου Τρίπολης Αλέκου Κανελλόπουλου, «αγόρασε» 500 κιλά ψάρια για να τα διαθέσει για φιλανρθωπικούς σκοπούς και ο οποίος στη συνέχεια προφασίστηκε ότι έκανε λάθος το ποσό κατά την πληρωμή στην τράπεζα παρουσιάζοντάς πλαστό καταθετήριο Τράπεζας.

Συγκεκριμένα του είπε ότι κατέβαλε στην Τράπεζα το ποσό των 5.000 ευρώ αντί για 500 ευρώ που ήταν το αντίτιμο για την αγορά των ψαριών και ζήτησε από τον επιχειρηματία να του επιστρέψει τα 4.50 ευρώ τονίζοντας ότι η κατάθεσή τους θα καθυστερήσει να φανεί στο σύστημα λόγω των ημερών.

Όταν αυτό δεν έγινε, φάνηκε ότι επρόκειτο για απάτη, τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επίσης με επίσημη ανακοίνωση του ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε παρόμοιες οχλήσεις.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ενημερώνω τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και δημότες του Δήμου μας, ότι το τελευταίο διάστημα έγινε δύο φορές προσπάθεια εξαπάτησης, η μία μάλιστα επιτυχώς. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το όνομά μου και την ιδιότητά μου ως Αντιδήμαρχος Τρίπολης, προσπάθησαν να αποσπάσουν και απέσπασαν χρηματικά ποσά, λέγοντας ψευδώς πως δήθεν ζήτησα κάποια εκ των προϊόντων τους προκειμένου να προμηθεύσουμε δομές του Δήμου. Για το λόγο αυτό σας εφιστώ την προσοχή σε παρόμοιες οχλήσεις».