Skip to main content

Τρίπολη: Μονάδα εγκεφαλικών και εμφραγμάτων εγκαινίασε ο Πλεύρης

Η μονάδα εμφραγμάτων αναβαθμίζει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου - Παρουσία Πλεύρη τα εγκαίνια στο γενικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Τη νέα μονάδα εγκεφαλικών και εμφραγμάτων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης εγκαινίασε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η μονάδα εμφραγμάτων αναβαθμίζει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου και σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, παρέχει στους ασθενείς ολοκληρωμένη και ποιοτική φροντίδα.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων, ο υπουργός Υγείας, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Βασίλειου Τσιώλη για την πολύτιμη δωρεά της στο νοσοκομείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κοινωνία και η οικονομία μένουν ανοιχτές, και όλο αυτό το διάστημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας στηρίζεται και θα συνεχίσει να στηρίζεται, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ήδη έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ περισσότεροι από 2.000 μόνιμοι γιατροί, ενώ άμεσα βγαίνει η προκήρυξη για τους 4.000 νοσηλευτές.

Είναι σαφής η βούληση της κυβέρνησης, το 2022 και το 2023 να εκτιμάται σε κάθε προκήρυξη, η παρουσία των ανθρώπων που προσέφεραν ως επικουρικοί τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας».

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Αναστάσιου Τζανή, του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλη Ψυχογιού και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιου Κατσή.