Skip to main content

Πλατφόρμα για... online διακόσμηση από τρεις 18χρονους Θεσσαλονικείς

Τρεις φίλοι και συμμαθητές δημιούργησαν τη διαδικτυακή πλατφόρμα HomeBody.gr, μέσω της οποίας δίνουν online συμβουλές διακόσμησης.

Μαθητές της Γ' Λυκείου ήταν ακόμα ο Μήνας, η Μαρία και η Ζώγια όταν άρχισε να στροβιλίζει στο μυαλό τους η ιδέα να δημιουργήσουν μια start up με θέμα τη διακόσμηση.

Οι τρεις φίλοι και συμμαθητές αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του διαδικτύου στον τομέα της διακόσμησης, με στόχο να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ πελάτη και διακοσμητή αλλά και να παρέχουν υπηρεσίες διακόσμησης σε πολύ προσιτές τιμές.

«Όλα αυτά θα γίνονται μέσω του διαδικτύου ώστε ο πελάτης να μπορεί να επικοινωνεί ανά πάσα στιγμή με τον διακοσμητή του. Μηδενίζοντας τις αποστάσεις με τη χρήση του ίντερνετ, καταφέραμε να μειώσουμε και τις τιμές» τονίζει ο Μήνας, ένα εκ των μελών της ομάδας.

Επικοινωνία μέσω διαδικτύου και χρέωση ανά δωμάτιο

Η μαγική τριάδα αποφάσισε να δημιουργήσει τη start up online διακόσμησης, τη HomeBody.gr, η οποία θα αναλαμβάνει να δίνει συμβουλές και να παραδίδει σχέδια διακόσμησης εσωτερικού χώρου, μέσω διαδικτύου, για όποιον χώρο του σπιτιού ή της επαγγελματικής στέγης ξεχωριστά επιθυμεί ο πελάτης.

Στην πλατφόρμα ο ενδιαφερόμενος καλείται να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο όπου δηλώνει ποιον ή ποιους χώρους θέλει να διακοσμήσει, να στείλει φωτογραφίες του χώρου, να αναφέρει τις στυλιστικές του προτιμήσεις και ποιο είναι το επιθυμητό του μπάτζετ. «Με αυτό τον τρόπο έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε οργανωμένα και μπορούμε να προσαρμόσουμε τη δουλειά μας στις ανάγκες του πελάτη» σημειώνει ο Μηνάς. Μέσα στην πλατφόρμα Homebody.gr, υπάρχει ειδική χρέωση ανά δωμάτιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρόταση τριών διαφορετικών κόνσεπτ, την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ διακοσμητή και πελάτη μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο αλλά και μια πλήρη λίστα αγορών.

Την ώρα που οι υπόλοιποι τελειόφοιτοι της τρίτης Λυκείου χαίρονταν ανέμελα τις διακοπές τους, οι τρεις 18άρηδες με το που έκλεισαν τα βιβλία ξεκίνησαν να ετοιμάζουν την επιχείρησή τους, αρχίζοντας με ένα μικρό κεφάλαιο.

«Ως φίλοι που αποφάσισαν να επιχειρήσουν μια ιδέα, έχουμε το πλεονέκτημα της καλύτερης επικοινωνίας ενώ στην ομάδα υπάρχει το παρεΐστικο κλίμα. Πέρα από αυτό γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου κι έτσι μπορούμε πιο εύκολα να διακρίνουμε ρόλους και να μοιράσουμε αρμοδιότητες και να συνεχίσουμε τη πορεία της εταιρείας» υπογραμμίζει ο Μηνάς.

Ο κόπος των τριών εμπνευστών της Homebody.gr δικαιώθηκε καθώς ήδη στον πρώτο χρόνο λειτουργίας η εταιρεία τους ανέλαβε τα σχέδια της διακόσμησης ενός εντυπωσιακού σπιτιού στην Πάρο. Στην περιγραφή του έργου της στην Πάρο, η εταιρεία αναφέρει «Η κατοικία «Πισίνα που γυαλίζει» βρίσκεται σε εδαφική έκταση καλυμμένη από ελαιόδεντρα και δίνει την εντύπωση πως αιωρείται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας». Ο Μηνάς εξηγεί ότι το πρωτότυπο στοιχείο στη συγκεκριμένη δημιουργία είναι η τοποθέτηση του καθρέφτη στην πισίνα. Στον καθρέφτη αντανακλώνται τα χρώματα του ήλιου,  δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε όλο τον χώρο. Η δουλειά στην Πάρο έφερε και δεύτερη εκτός έδρας επιτυχία με τη διακόσμηση τριών σπιτιών στο Ρέθυμνο.

Οι τρεις νέοι δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη διακόσμηση. Αφήνουν το κομμάτι αυτό σε επαγγελματίες διακοσμητές και φοιτητές αρχιτεκτονικής και οι ίδιοι επικεντρώνονται περισσότερο στη διαχείριση.

Επόμενα βήματα

Πλέον και οι τρεις φοιτητές - ο Μηνάς στη σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, η Μαρία στης Αγγλικής Φιλολογίας και η Ζιώγα στην Πολιτικών Επιστημών - δεν σταματούν εδώ και σκέφτονται ήδη τα επόμενα βήματα της start up τους.

Επόμενο πλάνο για τη HomeBody.gr είναι να συνεργαστεί με εταιρείες επίπλων και διακόσμησης και να προσφέρει μέσω των ιστοσελίδων τους με τη χρήση livechat συμβουλές διακόσμησης σε πραγματικό χρόνο.

Μένει να φανεί αν οι τολμηροί 18άρηδες θα καταφέρουν και τα επόμενα σχέδια τους και θα αλλάξουν με τη σειρά τους τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων.