Skip to main content

Τρεις γυναίκες υποψήφιες για τη θέση προέδρου του Αρείου Πάγου

Από τη λίστα με τους υποψηφίους πλειοψήφησαν οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Τρεις γυναίκες αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου προτάθηκαν σήμερα από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στο υπουργικό συμβούλιο για την θέση προέδρου του Αρείου Πάγου.

Από τη λίστα με τους έξι υποψηφίους που έστειλε στη Βουλή για γνωμοδότηση το υπουργείο Δικαιοσύνης, από τη συζήτηση και ψηφοφορία πλειοψήφησαν οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, που είναι και η αρχαιότερη στο Σώμα, μετά την ακρόασή της έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Οι συνυποψήφιές της Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη δεν προσήλθαν σε ακρόαση στην ΔτΠ, αλλά απέστειλαν επιστολές στις οποίες εξηγούσαν ότι αιτία αυτής της άρνησής τους είναι ότι, ενώ είχαν επιλεγεί από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι τοποθετήσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν επειδή ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν είχε υπογράψει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εάν η γνωμοδότηση της ΔτΠ γίνει αποδεκτή από το υπουργικό συμβούλιο, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες κρίσεις των ανωτάτων δικαστών, την ηγεσία της Αρείου Πάγου θα αναλάβει η Αγγελική Αλειφεροπούλου.