Skip to main content

Τρεις ημερομηνίες – ορόσημο για την ελληνική οικονομία

Τρεις κρίσιμες ημερομηνίες για την ελληνική οικονομία, που αντιστοιχούν σε σημαντικά ορόσημα για τη χώρα και θα κρίνουν πολλά για την επόμενη μέρα της

Συγκρατείστε τρεις κρίσιμες ημερομηνίες για την ελληνική οικονομία, που αντιστοιχούν σε πολύ ευαίσθητα ορόσημα για τη χώρα και θα κρίνουν πολλά για την επόμενη μέρα της. Σύμφωνα με όσα έρχονται σε γνώση της Voria.gr, πρόκειται για τις εξής περιπτώσεις:

α. 20-22 Απριλίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ. Εκεί το Ταμείο αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το ελληνικό χρέος, τη ρύθμιση του, αλλά και την επόμενη μέρα του ίδιου στο ελληνικό πρόγραμμα. Προς το παρόν, η Αθήνα δεν ξέρει τι να ...ευχηθεί γι' αυτή την περίπτωση, καθώς από τη μια πλευρά θέλει τη ρύθμιση, αλλά από την άλλη δεν επιθυμεί επ ουδενί την παραμονή του Ταμείου στη χώρα μας

β. 23 Απριλίου, οπότε θα δοθούν τα στοιχεία της Eurostat για το πλεόνασμα του 2017. Αν η χώρα πιάσει το στόχο του 3,5%, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν θα χρειασθεί επιπλέον μέτρα όπως απειλεί την κυβέρνηση το ΔΝΤ.

γ. 27 Απριλίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup της Σόφιας. Εκεί θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα αφορούν ουσιαστικά στην καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Όπως προαναφέρθηκε, τα events που είναι προγραμματισμένα σε αυτές τις τρεις ημερομηνίες θα κρίνουν πολλά για την επόμενη μέρα της χώρας, καθώς και για τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Γιατί, αν στο Μαξίμου διαπιστώσουν ότι «δεν βγαίνει» ο βασικός σχεδιασμός της «καθαρής εξόδου», τότε δεν αποκλείεται να επισπευσθεί και η προσφυγή στις πρόωρες κάλπες.