Skip to main content

Τρεις λειτουργίες για αποφυγή συγχρωτισμού στον Βόλο

Με στόχο να εξυπηρετούνται οι πιστοί και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός θα τελεστούν τρεις θείες λειτουργίες που η κάθε μία από αυτές θα διαρκεί μία ώρα

Με τρεις θείες λειτουργίες που η κάθε μία από αυτές θα διαρκεί μία ώρα ακριβώς ξεκινά από την προσεχή Κυριακή το άνοιγμα των εκκλησιών με την παρουσία πιστών, σύμφωνα με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που παρουσίασε η Μητρόπολη Δημητριάδος και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, με στόχο να εξυπηρετούνται οι πιστοί σε διαφορετικές μέρες και ώρες, προκειμένου να αποφευχθούν συγχρωτισμός και παρουσία μεγάλου πλήθους ταυτόχρονα.

Το σύστημα αυτό εισηγήθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, κι αρχίζει να εφαρμόζεται σε όλες τις εκκλησίες της δικαιοδοσίας της μητροπολιτικής περιοχής, ενώ απαραιτήτως εφαρμόζονται μέτρα προστασίας των πιστών, αφού στις εισόδους των εκκλησιών έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά και η διαρρύθμιση των καθισμάτων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρείται ευλαβικά η απόσταση του ενάμιση μέτρου.

Στις εκκλησίες του Βόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την προσεχή Κυριακή θα τελεστούν τρεις θείες λειτουργίες: Η πρώτη θα αρχίσει στις 07:30 και θα ολοκληρωθεί στις 08:30 το πρωί, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ 08:45-09:45 και η τρίτη 10:00-11:00.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου, ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες στον εμβληματικό ναό στην παραλία του Βόλου, ενώ και το Σάββατο 23 Μαΐου θα τελεστούν δύο θείες λειτουργίες το πρωί και το απόγευμα, μία ακολουθία Εσπερινού και όρθρος της Κυριακής από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού π. Σεραφείμ Κοντακτσής. Ο ίδιος είπε ότι «επιθυμία μας είναι να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς, αφού με την ισχύουσα κυβερνητική απόφαση σε κάθε θεία λειτουργία δεν μπορεί να παρευρίσκονται περισσότεροι από 50. Γι' αυτό και τροποποιήσαμε το πρόγραμμά μας, ώστε να τελούμε τρεις θείες λειτουργίες το πρωί της Κυριακής».