Skip to main content

Τρεις νέες πρεμιέρες τον Οκτώβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Έρχεται ένας Οκτώβριος γεμάτος πρεμιέρες, με τρεις νέες μεγάλες παραγωγές αλλά και την επιστροφή τριών επιτυχημένων παραστάσεων.

Oι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2018-2019 βρίσκονται σε εντατικό ρυθμό προβών. Έρχεται ένας Οκτώβριος γεμάτος πρεμιέρες, με τρεις νέες μεγάλες παραγωγές αλλά και την επιστροφή τριών επιτυχημένων παραστάσεων που συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει για άλλη μια χρονιά δυναμικά το «παρών» στον μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης, τα 53α Δημήτρια, συμμετέχοντας με την παρουσίαση της παράστασης-project «AFTER THE CAMPSITE: Από δω κι εμπρός» (Βασιλικό Θέατρο, 10 Οκτωβρίου) καθώς και τη συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης «Ανθρώπινη φωνή» (Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 12 & 13 Οκτωβρίου).

Το ΚΘΒΕ, επίσης, φιλοξενεί ως μετάκληση την παράσταση των Fly Theatre «Frida κι άλλο», που θα παρουσιαστεί από 4 έως 7 Οκτωβρίου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο Showcase των Δημητρίων στις 5/10/2018.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ και πραγματοποιούνται για 4η χρονιά τα θεατρικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες (προνήπια, νήπια, παιδιά δημοτικού, εφήβους, ενήλικες και για νέους με αναπηρίες 12-30 ετών) ενώ διοργανώνονται για πρώτη φορά τμήματα και για τη βρεφική και μεταβρεφική ηλικία. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του ΚΘΒΕ, συνεχίζεται, επίσης, η παρουσίαση της δράσης «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, αναπόσπαστο κομμάτι του Βασιλικού Θέατρου αποτελεί η μόνιμη έκθεση κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου», η οποία, ανανεωμένη, φιλοξενεί κοστούμια υψηλής αισθητικής σπουδαίων ενδυματολόγων από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 57 χρόνων λειτουργίας του.