Skip to main content

Τρεις συλλήψεις σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης για τυχερά παίγνια

Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διεξάγονταν τυχερά παίγνια μέσω παρένθετου προσώπου εντοπίστηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν 44χρονη ημεδαπή, υπάλληλος - προσωρινά διευθύνουσα του καταστήματος, καθώς και 58χρονη αλλοδαπή θαμώνας – παίκτρια, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, ενώ συγκατηρούμενή τους είναι η 93χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Πιο αναλυτικά, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ σε έναν από αυτούς εμφανιζόταν τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», με μονάδες πονταρίσματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε η αλλοδαπή συλληφθείσα παίκτρια να συμμετέχει σε ίδιο τυχερό παίγνιο μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν μέσω λογαριασμού που τηρούνταν στο κατάστημα.

Επίσης, προέκυψε ότι η 44χρονη υπάλληλος στερούνταν πιστοποιητικού υγείας της αρμόδιας Αρχής, ενώ στο εν λόγω κατάστημα λειτουργούσαν επτά (7) κάμερες συνδεδεμένες με συσκευή καταγραφής, μέσω των οποίων επιτηρούνταν ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος του καταστήματος, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ,

(2) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή με λοιπό εξοπλισμό,

(3) κεντρικές μονάδες (servers),

καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και επτά (7) κάμερες και

πλήθος καρτών και σημειώσεων επί των οποίων αναγράφονταν λογαριασμοί χρήστη, κωδικοί πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμα.

Σε νομότυπη σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στην υπάλληλο του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (185) ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.