Skip to main content

Τρεις Θεσσαλονικιές στα νερά του Σηκουάνα, στον μεγαλύτερο αγώνα SUP στον κόσμο

Βιργινία Παναγιωτοπούλου, Μάγδα Μαυρίδου και Γεωργία Ευαγγελίδη μεταξύ των 1.000 συμμετεχόντων του Nautic Paddle στο Παρίσι στις 5 Δεκεμβρίου

Στα νερά του Σηκουάνα, στον μεγαλύτερο αγώνα SUP (όρθια σανιδοκωπηλασία) στον κόσμο, τον Nautic Paddle, που μετρά 1.000 συμμετοχές από πολλές χώρες, θα ρίξουν τις σανίδες τους τρεις Θεσσαλονικιές στις 5 Δεκεμβρίου. Η Βιργινία Παναγιωτοπούλου, διευθύντρια του One Salonica Outlet Mall, η Μάγδα Μαυρίδου, αρχιτέκτονας και η Γεωργία Ευαγγελίδη, μαθηματικός, φίλες μεταξύ τους, θα εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα με την ομάδα τους SKG SUP και στόχο, πέρα από μια καλή επίδοση, να φέρουν επιστρέφοντας μια αφορμή έμπνευσης για αντίστοιχες διοργανώσεις στην πόλη. Μάλιστα, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στον αγώνα ξεπέρασαν τις 1.800, η επιλογή τους ήταν μεγάλη επιτυχία. Οι τρεις φίλες θα διαγωνιστούν στην pro διαδρομή, των 14 χλμ., την πιο αγωνιστική, όπου θα συμμετάσχουν 200 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα 800 θα κωπηλατήσουν στη leisure διαδρομή, πιο ερασιτεχνική, για 11 χλμ. Η γραμμή εκκίνησης θα βρίσκεται στην Bibliothèque Nationale de France, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Javel Bas. Στην pro διαδρομή θα πραγματοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος γύρος των îles de la Cité και Saint-Louis. Μαζί με τους διαγωνιζόμενους θα βρίσκονται στα νερά του Σηκουάνα και 50 ναυαγοσωστικές βάρκες. Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Nautic Festival για 11η φορά και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας.

 

Photo credits: Aris Evdos – Evdos Productions

 



Γιατί όχι αγώνες SUP και στον Θερμαϊκό;

«Περιμένουμε τον αγώνα με ανυπομονησία. Τόσο το απίστευτο τοπίο του Σηκουάνα όσο και ο αριθμός των συμμετεχόντων συνθέτουν μια απίστευτη εμπειρία που θέλουμε πολύ να ζήσουμε. Αφήνουμε πίσω δουλειές και υποχρεώσεις, για να βρεθούμε στα νερά του παριζιάνικου ποταμού με τις σανίδες και τα κουπιά μας» λέει στη Voria η Βιργινία Παναγιωτοπούλου, η οποία μάλιστα, αν και ξεκίνησε το SUP ως ένα καλοκαιρινό χόμπι, είναι πλέον μέλος της Εθνικής Ομάδας και πρόσφατα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, στη λίμνη Μπάλατον, αλλά και σε διασυλλογικό πρωτάθλημα στην Οχρίδα. Η ίδια θεωρεί πως η Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη της ακτογραμμή θα μπορούσε να γίνει ιδανικός προορισμός για διοργανώσεις SUP, βάζοντας έτσι τις βάσεις για τον αθλητικό τουρισμό με αφορμή ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, με φανατικούς λάτρεις. «Γιατί όχι και στη Θεσσαλονίκη; Ο Θερμαϊκός ενδείκνυται τόσο για αγώνες όσο και για βόλτες με SUP. Είναι κάτι που πρέπει να δούμε σοβαρά» λέει.

Οι τρεις φίλες δηλώνουν ερωτευμένες με το SUP παρόλο που δεν ασχολούνται πολύ καιρό με αυτό. Μάλιστα, τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα, χειμώνα καλοκαίρι, βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού για προπονήσεις, ενώ κάθε φορά κωπηλατούν περί τα 10 χλμ. «Είναι καταπληκτική αίσθηση. Το άθλημα αυτό σου δίνει ενέργεια και έναν λόγο για να χαμογελάς περισσότερο. Και όλοι μπορούν να το κάνουν, ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή την εμπειρία τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης για τη φιλοξενία του και να κάνουμε γνωστό ότι ξεκινάμε νέα τμήματα SUP» λέει η Βιργινία Παναγιωτοπούλου.



 

Photo credits: Aris Evdos – Evdos Productions