Skip to main content

Τρεις τόνους ειδών πρώτης ανάγκης παραδίδει σήμερα στην Καρδίτσα ο δήμος Θέρμης

Συγκεντρώθηκαν περίπου τρεις τόνοι από είδη πρώτης ανάγκης όπως νερά, λάδι, χυμοί, γάλατα, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, φρυγανιές κ.ά.

Τρεις τόνους από είδη πρώτης ανάγκης παραδίδει σήμερα στον δήμο Καρδίτσας ο δήμος Θέρμης. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, πρόκειται για μια χειρονομία αλληλεγγύης προς τους πολίτες αυτής της περιοχής της Θεσσαλίας οι οποίοι δοκιμάζονται από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο “Ιανός”. «Από την επόμενη κιόλας μέρα, μόλις έγινε αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής στην Καρδίτσα, ο δήμος Θέρμης, δια της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και μέσω του δικτύου εθελοντών και κοινωνικών δομών που διαθέτει, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και συγκέντρωσης ειδών τα οποία έχουν ανάγκη οι πληγέντες», σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Όπως τονίζεται στην ενημέρωση, στην πρόσκληση του δήμου ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες καθώς και δεκάδες επιχειρήσεις. Έτσι, μετά ένα δεκαήμερο, συγκεντρώθηκαν περίπου τρεις τόνοι από είδη πρώτης ανάγκης όπως νερά, λάδι, χυμοί, γάλατα, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, φρυγανιές, ζάχαρη, αλεύρι, κρουασάν, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, κουβέρτες, πάνες, μωρομάντηλα, χαρτικά, γραφική ύλη κ.λπ. Σήμερα το πρωί, ένα φορτηγό γεμάτο με τα είδη πρώτης ανάγκης αναχώρησε για την πόλη της Καρδίτσας προκειμένου να παραδώσει στη δημοτική αρχή τους περίπου τρεις τόνους βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί.

“Ο δήμος Θέρμης ευαισθητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και με τη βοήθεια της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Κοινότητας και άλλες δομές, κατόρθωσε μέσα σε λίγες μέρες και συγκέντρωσε τρεις τόνους από είδη τα οποία έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας στην Καρδίτσα. Η ανταπόκριση των πολιτών του δήμου καθώς και επιχειρήσεων ήταν συγκινητική και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστώ και τα στελέχη του δήμου που εργάστηκαν άοκνα, πολλές φορές ως και τα μεσάνυχτα προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα είδη”, δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κουγιουμτζίδης ανέφερε ότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. “Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης έως και την προσεχή Δευτέρα και θα κάνουμε νέα αποστολή μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας”, είπε.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Φωτιάδης, μέλος της ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας καλεί όσους πολίτες αλλά και επιχειρηματίες επιθυμούν να προσφέρουν, να παραδίδουν τα είδη πρώτης ανάγκης στο κτήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, το οποίο βρίσκεται στον δρόμο Θέρμης – Τριαδίου.